DETTE HAR JEG ALDRI PRØVD FØR, SÅ DETTE FÅR JEG SIKKERT TIL!

 

 

 

I dag skal jeg trekke frem et flott kvinnfolk nemlig Astrid Lindgren. Det er kvinnenes dag, og da er dett viktig å huske på alle de som har banet vei for det vi har i dag, men også takke de som har tatt over stafettpinnen og fortsetter det fantastiske arbeidet videre, men ikke minst takk til alle kvinner! Det er oss vi kjemper for! Så… TUSEN TAKK! 

 

Velkommen til Astrid Lindgrens verden! 💛

 

Har du noen gang tenkt på hvilken mentalitet du har når du ender opp i situasjoner du ikke er kjent med? Har du noen gang tenkt på hva du stråler ut om du sier tvert ”nei” før du en gang har tatt en nærmere titt på situasjonen? Har du noen gang tenkt tanken på hvordan barn tenker i samme situasjon, uten noen innvirkning fra voksene?

 

Fra jeg var liten har jeg alltid sett på Pippi langstrømpe på VHS, så DVD og nå som voksen har jeg lastet ned Astrid Lindgren filmene på hardisken min. Jeg går aldri lei! Det er så utrolig masse nytt jeg oppdager hver gang jeg ser en av filmene hennes eller leser en av bøkene, som jeg ikke oppdaget da jeg var barn…

 

Jeg har i senere tid lest Astrid Lindgrens biografi, og lært meg å forstå at alle barnebøkene hun noen gang skrev var aldri ment for voksene, de var ment for barn. De var skrevet med en barnementalitet… Det er dermed sagt ikke noen dårlig ting. Det kan man jo trygt bekrefte av hennes enorme suksess. Hun sa noe som jeg bet meg skikkelig merke i når hun omtalte sine egne barnebøker. Hun sa ” Ikke skriv TIL barn, skriv for deg selv når du var barn. Lev deg inn i ditt indre barn ”jeget” Hun har ved flere anledninger fortalt at hun har fått kritikk av det voksene publikummet sitt, men like i etterkant har det kommet et barn og roset henne opp i skyene for hvor fantastisk det hun nettopp hadde skrevet var. Da visste hun at det var rett måten hun valgte å skrive på!

 

En av tingene Pippi sier i bøkene og filmene om henne når hun står ovenfor noe hun ikke har prøv før er ”Dette har jeg aldri prøvd før, så dette får jeg sikkert til” Det er en skikkelig flott mentalitet mener jeg. Uansett hvilken situasjon du står ovenfor kan man ikke med sikkerhet vite om man takler det før man har prøv. Da mener jeg gjort et skikkelig forsøk! Som regel har jeg funnet ut at det meste klarer man om man bare vil!

 

 

 

Derfor neste gang når du står ovenfor en situasjon du ikke har befunnet deg i tidligere så si til deg selv ”Dette har jeg aldri prøvd før, så dette får jeg sikkert til” og legg inn et skikkelig forsøk! Uavhengig av situasjon om det er, jobb, familie eller annet! Gi situasjonen og utfordringen en skikkelig sjanse og kanskje oppdager du nye kunnskaper du ikke visste du hadde!

 

Ønsker dere en fantastisk dag videre, har du ikke sett Pippi filmene på en stund sette deg ned å se en av de, eller les biografien til Astrid Lindgren! Ei fantastisk dame!

 

Kjærlighet til dere alle på kvinnedagen! <3

 

Ønsker du å følge meg utenfor bloggen kan du gjøre det her: Facebook HER eller Instagram HER <3

 

#kvinnedagen #flottekvinnfolk #kjærlighet #glede #kjempe #motivasjon #anbefaling #Astridlindgren #bilder #norge 

#HAPPINESSCHALLENGE💛

 

I dag startet jeg utfordringen jeg har kalt #happinesschallenge💛 på Instagram. Denne utfordringen startet jeg etter å ha sett at det er utrolig mange som forteller seg selv negative ting før de går å legger seg. Bare for noen dager siden la jeg ut en meningsmåling på Instagram, hvor jeg spurte folk hva di sier til seg selv før de går å legger seg. Valgene var positive ting eller negative ting. På min meningsmåling var det en overvekt av de som fortalte seg selv positive ting, og det er helt fantastisk, men det var også veldig mange som sa at de fortalte seg selv negative ting.

 

På bakgrunn av at jeg mener med hele mitt hjerte at vi alle er mer enn bra nok, at vi er vakre, flinke og at vi trenger å høre dette mye mer… Ikke bare fra de rundt oss, men alle viktigst fra oss selv. I det lange løp er det, det du forteller deg selv som du kommer til å høre på. Da tenker jeg, hvorfor ikke gjøre en innsats for at du skal forstå og mene at du er en fantastisk person! Uansett hvordan du ser ut, hva du har inni deg, hva du mener og gjør.

 

DU ER BRA NOK!

 

DU ER FANTASTISK!

 

Hver dag i 30 dager starter med i dag kommer jeg til å legge ut en liten film snutt, eller et bildet av meg selv som sier eller gjør noe mot meg selv som får meg til å smile eller føle meg bedre.

 

Jeg oppfordrer dere alle til å bli med meg på denne 30 dagers utfordring i #happinesschallenge💛… og kanskje kommer dette til å få deg til å innse hvor fantastisk du er! Hvem vet 😉

 

Logg inn på Instagram og heng deg på!

 

 

 

Bruk #happinesschallenge💛 i story eller innlegg, eller tagg meg @emelitor

Så vet jeg at du er med, og det er helt fantastisk! Jeg heier på deg!

 

Gleder meg masse til å se dere knuse denne utfordringen!

 

Kjærlighet til dere alle! <3

 

#happinesschallenge #blogg #norge #psykiskhelse #psykisk #helse #duerbranok #elsket #fantastisk #motivasjon #utfordring 

TA VARE… TILGJENGELIG, MEN KANSKJE UTILGJENGELIG…

 

Gleden av å se frem i mot noe, leve akkurat her og nå og se tilbake på det fine. Hvilken posisjon man er i akkurat her og nå er forskjellig fra dag til dag og kanskje fra time til time. I hvert fall er det sånn for meg. I dag ser jeg frem i mot noe. Det noe er… Jeg skal på hytta i Sverige med farmor og pappa. Det er veldig lenge siden jeg var der sist og jeg klarer nesten ikke vente med å komme meg avgårde.

 

Hytta ligger bare en liten gåtur unna havet. Det salte vannet som skvulper inn mot stranda. Alt man kan se ved havet som man ikke ser ellers fordi faunaen ved havet er annerledes enn ved vannet rett ved huset mitt hjemme i Norge. Jeg kan sitte ved vannkanten å høre bølgene slå, kjenne lukten av sjøen, og høre måkene som flakser og skriker over hodet mitt. Jeg gleder meg så enormt til å få en helg i stillheten og en endring fra hverdagen.

 

Den lille hytta, som så fin ligger helt uforstyrret

Nesten rett ved havet.

En liten gåtur er det som skal til for at nærheten til havet skal eksistere

Du og jeg, vi er ett, vi er sammen om dette. Vi er en hel hær…

Vi kjemper sammen for å bevare.

Bevare det vakre, det kjære, det unike.

Vårt alt.

Vår kjære.

Natur…

 

Lengselen etter det tilgjengelige, men snart om vi ikke er vare og tar vare, det utilgjengelige!

 

 

 

Naturen er ikke et museum! Vi må ta vare på det vi har rundt oss så vi i flere generasjoner kan oppleve det vakre vi får oppleve nå. Det som er så tilgjengelig for oss er på kanten til å bli utilgjengelig for generasjonene som kommer etter oss.

 

Ta vare alle sammen… TA VARE!

 

Kjærlighet til dere alle <3

 

 

Ønsker du å følge meg utenfor bloggen kan du gjøre det her: Facebook HER eller Instagram HER <3

 

#natur #hyttetur #poesi #dikt #positiv #jenterpåtur #norge #norsknatur #elske #kjærlighet #kjærlighettilnaturen