FRUSTRASJON!

 

 

 

Kroppen sitrer etter dager uten gjøremål, bare noen dager hvor jeg kunne sittet i ro hele dagen og ikke gjort noe annet enn det som hadde falt meg inn der og da. Jeg kjenner på en følelse av at kroppen forsøker å sove, men kan ikke fordi den må være våken. Jeg er jo på jobb… Lange dager med fantastiske øyeblikk kan ikke erstattes. Jeg trives i natures selskap! Der jeg får tillatelse til å boltre meg i solens stråler, vindens friske bris og til tider stormende pågang. Jeg er takknemlig for alt jeg får oppleve på daglig basis som beriker livet mitt med kjærlighet, utfordringer, latter og til tider frustrasjon.

De to siste dagene har hvert utfordrende… Geitene ønsker ikke å gå sammen med meg ut på beite, de vil gå alle andre veier enn der jeg ønsker. Jeg og min nye medhjelper for sommeren ender opp med å løpe frem og tilbake foran flokken for at de skal få snudd og gått en annen vei. De stilner endelig til og roen senker seg… I det minste for en liten stund!

 Turister så langt øye kan se gjør utfordringen større, da geiter er utrolig sosiale dyr og blir veldig nysgjerrige når det er nye mennesker som vandrer rett gjennom flokken. Til tross for all skilting som er gjort, med intensjon om at geitene skal få lov å gå i fred på beite, oppsøker folk flokken og vandrer rett gjennom. Jeg har ingen ting i mot turisme, men når man kommer på en ny plass så ser jeg det som en selvfølge at regler som er forbeholdt stedet (i vårt tilfelle beitemark) blir overholdt, men det kan jeg tydeligvis ikke forvente.

 

 

 

Jeg blir frustrert over at folk ikke kan respektere dyrene nok, til å la de få lov å være i fred. Isteden så mater de geitene med alskens “mat”… Det er langt i fra mat, men turistene bryr seg ikke fordi geitene spiser det…  Selv om vi forteller dem nok en gang at de ikke skal mate geitene, gjør de det… Eneste grunnen til at de spiser det man gir de er fordi de er nysgjerrige! Hadde man latt være slik som ønsket, hadde det ikke vært noe problem. Det som skjer når man “mater” geit (eller andre dyr) med alt fra tobakk til brødskiver og annet tull er at de blir skikkelig syke og kan i verste tilfelle dø.

Vi sitter hver dag og “gjeter” TURISTER og IKKE GEIT grunnet nettopp dette! Hvordan skal naturen og dyrene som tilhører i habitatet få leve i fred om man som utenforstående turist, ikke tar hensyn til retningslinjer som blir vist på store skilt før man går inn i et nytt område. Det har jeg virkelig ikke noe svar på…

Jeg blir lei meg på geitene sine vegne som prøver å spise maten sin i fred og ro slik at de kan produsere melk, og på bøndenes vegne som forsøker å holde stølsdriften i Norge i gang.

 

 

Det som kan være faren om ikke turistene som besøker slike områder ikke respekterer retningslinjene slik at geit og turister kan gå på samme området, vil det føre til at man til slutt ikke kan reise på stølen om sommeren fordi turistene gjør geitene syke og ødelegger deres beitemønster.

SPØR dere om informasjon om geitene eller området så svarer vi mer enn gjerne. Vi ønsker å dele informasjon med dere slik at den kunnskapen vi sitter på om våre husdyr skal leve videre og ikke bli ukjent for det allmenne folk, men det er jeg redd det allerede har blitt. Hvor lenge er det realistisk at vi er her om dagens ødeleggelse av flokken vår fortsetter?

Jeg spør dere turistene som IKKE leser skiltene og IKKE tar hensyn til dyrene våre… Hva mer skal vi gjøre for at dere skal forstå alvoret?

Til slutt jeg ønsker å TAKKE alle dere som er flinke og tar hensyn til naturen og dyrene! Tusen takk dere er unike! <3

 

#geit #beitemark #bønder #norge #respekterdyra #ikkematandredyr #prestholt #steter #seterdrift #frustrasjon #turister #turisme #fjell #Hallingdal

 

BADENYMFEN <3

 

Hvor mange dager er det siden jeg fikk muligheten til å vaske håret? Hmm… Tror det blir fem i dag… kanskje på tide og finne en plass og bade!

Det er nydelig vær ute og jeg har nettopp kommet hjem fra beitet med geitene. I fjor hørte jeg bonden snakke om at det var et veldig fint sted å bade i elven litt ute på myra, men grunnet veldig dårlig vær i fjor så ble det ikke noe bading… I år er det nye muligheter!

Jeg tok med meg såpe, nye klær og Healy og gikk utover myrene for å se om jeg kunne finne denne flotte plassen de hadde snakket om. Etter en liten gåtur var jeg der. Flere små elver som rant mellom steiner og fjellknauser. Et bitte lite fossefall og en kulp nede i bunnen. Dette måtte være plassen! Så vakkert<3 Det er helt utrolig å finne noe slikt som dette… Virkelig! Dette er et øyeblikk som blir lagret i hjertet mitt!

 

 

 

Jeg rigget meg til med håndkle og såpe mens jeg forsøkte å finne den letteste måten og komme meg ut til kulpen uten å falle på de glatte steinene, men så endte jeg opp med dette isteden…

 

 

 

Se for deg et kvinnfolk på nesten 180cm krype ut til midten av elven for så å nesten falle… Latterkrampen kommer, og gir seg virkelig ikke. Så er det tid for innsåping av håret og det lille det er av vind kommer akkurat da, og blåser mitt eget hår inn i øynene mine slik at jeg ikke klarer å åpne dem, hvor jeg kommer til konklusjonen om at jeg skal fra stående posisjon bare duppe hele hodet under vann for å få ut såpen. Jeg ender til slutt veldig fornøyd sittende i elva med såpe over alt! Jeg tenker for meg selv at jeg endte opp med å få vasket håret i hvert fall… Kanskje ikke like grasiøst og idyllisk man kanskje kunne se for seg med disse omgivelsene, men, men. Det resulterte i hvert fall i en god latter!

Da jeg først klarte å være litt stille kunne jeg høre elven veldig tydelig klukke og fuglene kvitre og idyllen kom krypende tilbake! Jeg satte meg på en steinhylle midt i det lille fossefallet for å tørke, det var helt magisk! Så høyt oppe på fjellet og det var faktisk vindstille, blåhimmel og sol! Wow!

 

 

 

Takk for denne flotte opplevelsen moder jord<3

 

#Badeute #norge #mittnorge #utno #natur #natureheart #landskap #seter #seterdrift #fjell #hallingskarvet 

HVA MER KAN JEG BE OM?

 

 

 

En rolig gange preger morgen timene. Jeg har smurt matpakke som er med i venstre jakkelomme. Det er skyfri himmel og litt vind. Det er virkelig det jeg kaller perfekt! Geitene går ut på myra etter meg som om alle andre muligheter ikke fantes… Herlig! Etter to timer har vi funnet den perfekte plassen. Det er litt nedi en grop, der alle finner roen. Enten de beiter videre, eller har lagt seg ned for å jorte! Det er så fredelig. Ingen andre lyder enn den trygge lyden av pust og en svak smatting. Jeg observerer de fra avstand der jeg kan se noen sliter med å holde holdet oppe. De er slitene og slapper virkelig av i den trygge gropa!

 

 

 

Jeg legger meg ned på en tue og slapper av og nyter roen som har senket seg over hele flokken! Tenk så heldig jeg er… fint vær, og over 200 geit og dele dette med!

Jeg tar meg selv i å nesten sovne, men kvikner fort til igjen. Bare tanken på og sovne fra flokken, og våkne opp og alle er borte driver søvnen bort! Jeg ligger der og kjenner vinden i håret og varmen av et lite kje som har slått seg til ro helt inntil meg <3

 

 

 

 

Jeg ønsker at dette aldri skal ende! Den lykken jeg kjenner på nå ønsker jeg at aldri skal forsvinne! Jeg ligget her for alltid, tenker jeg!

Jeg finner ikke ord på hvor takknemlig jeg er akkurat nå!

Tusen takk, vakre jentene mine! Dere er unike! Elsker dere <3

 

#geit #norge #seterdrift #kje #natur #natureheart #seter #babygoat #fjell #hallingskarvet #landskap

FROKOSTEN UTE I DET FRI <3

 

 

 

 

Sola står høyt på himmelen allerede, og jeg sier til bonden selv “I dag kommer det til å bli en fin dag” klokka var ikke mer enn 07.00, men allikevel var det litt varme i været! Sånne dager som dette er helt unike <3

Da vi hadde melket noen omganger, fant vi ut at vi skulle ta frokosten ute på beite sammen med geitene. Jeg gikk inn og smurte fire skiver til oss hver. Et godt lag med meierismør og ost på toppen! Gleda meg allerede.

Ferden gikk ut på beitet, langt opp under Hallingskarvet. Det er bare andre dagen geitene er på beite så de er fortsatt veldig avhengig av oss som ledere av flokken. Da jeg først hadde kommet meg et godt stykke opp mot Hallingskarvet så jeg at jeg hadde mistet halve flokken. Da bar det ned igjen for å hente de. Får virkelig god trim når jeg går opp og ned disse bratte bakkene! Fantastisk, kunne ikke vært bedre faktisk! Etter mye frem og tilbake fikk jeg og bonden samlet geitene og ført de videre innover i fjellet.

 

 

 

Etter en stund fant vi oss en bakke der alle geitene slo seg til ro for å beite, mens vi spiste matpakka vår. Å… som jeg gledet meg til den matpakka! Skulle tro det var reine gourmet maten, men litt klemt brødskive smaker så fantastisk ute på tur! Vi satt der en stund hvor geitene bare gikk rundt oss i fred og ro, og ingen av oss sa et ord! Dette var virkelig en fantastisk start på dagen. Det kan virkelig ikke bli bedre nå.

Jeg sitter nå på over 1200 Moh og ser utover fjellene mens jeg spiser matpakka mi, da en enorm takknemlighet fyller hele kroppen min! Da realiteten streifer meg…

Dette er virkelig jobben min <3

 

 

 

 

#prestholt #seter #seterdrift #geit #kje #babygoat #natur #natureheart #landskap #fjell #norge #hallingskarvet 

DA VAR DET TID FOR Å FLYTTE <3

 

Timene bare raser av gåre, det er mye som skal gjøres klart og masse som skal pakkes før vi kan reise på stølen (sommer gården) for sommeren. Jeg gleder meg virkelig. Dette er virkelig høydepunget for meg i løpet av året. Dette blir min andre gang på Prestholt! Nok en sommer fylt med glede, natur og hardt arbeid.

Da jeg i fjor sommer fikk jobben som budeie visste jeg ikke hva jeg gikk til. Det eneste jeg visste var at det kom til å bli hardt arbeid. Innerst inne kunne jeg sikkert ønske at det skulle være slik man ser på norske gamle filmer. Hvor det gjennom kamera ser utrolig idyllisk ut, hvor dagene går etter naturens premisser. Ja, noe av det er slik, men noe latmannsliv er det IKKE!

Nå sitter jeg med bena i kokt benneslevann og en god kopp te mens jeg har tatt en liten pause fra pakke stresset. Jeg er selv ferdig pakket og klart til avreise. Kl 15.00 kommer Nortura med fraktebil for å frakte våre 200 melkegeit opp på stølen.

 

 

 

Det jeg gleder meg aller mest til er naturen og muligheten jeg har til å følge geitene ut på beite og hente de inn igjen. Bare meg og geitene! Det er en ubeskrivelig ro og glede som spres inne i meg når jeg er en del av flokken på den måten! Jeg kan høre alle lydene moder natur gir fra seg og kjenne på vind og vær mens jeg går der… Telefonen er med, men IKKE i bruk annet enn for bilde taking. Det er herlig! Være helt koble fra verden i bare noen timer hver dag er unikt! Jeg er så utrolig takknemlig!

Jeg lurer på om det er snø på Prestholt i dag… Her om dagen snødde det nemlig! Jeg ser for meg et tynt snølag på bakken, hvor sommerens blomster titter frem og det vakre grønne gresset som forsøker og vise sin prakt i takt med sommeren.

 

Jeg gleder meg til å flytte nok en gang!

Gleden over å reise “tilbake” i tid <3

LYKKE!

 

#lykke #prestholt #støl #stølsdrift #natur #natureheart #geit #gamledager #livet #flytte #sommer #snø #naturbilder 

SAKTE FILM!

 

 

 

 

I dag er en dag da alt går i sakte film. Ett minutt kjennes ut som at varer i mange timer. Jeg føler jeg får gjort mye mer enn det jeg pleier fordi tiden i mitt hodet går saktere… Hva er grunnen til dette? Jeg vet ikke… Jeg legger merke til detaljer ved mine arbeidsoppgaver som jeg ikke har tenkt på annet enn i forbi farten tidligere. Det er spennende, men forvirrende! Det er litt vanskelig for meg å forholde meg til dette. Det er akkurat som alle rutiner fortsetter som vanlig, men jeg får lov til å være en del av noe mer…

 

 

 

 

Geitene som har fargen som blir kaldt blå, fant jeg ut i dag at kan være fordi de har svarte og hvite hår om hverandre som gjør at jeg ser og opplever fargen blå. Det er for meg veldig fascinerende. Alle de små detaljene som vi tar forgitt, men som egentlig legger grunnlaget til hvordan vi opplever noe! Som for eksempel i går da jeg gikk tur, stoppet jeg å så på blomstene i veikanten. Der regndråpene fortsatt lå, til tross for at det var en enorm vind… Fargesammensetningene på de vakre blomstene, de små hårene som ligger tett i tett på stilken, som får den til å føles myk. ALT dette er vi omringet med, men som oftest tar vi det forgitt. I alle fall har jeg tatt meg selv i det flere ganger. Det hverdagslige stresset og maset dekker over det vakre og det som preger situasjonene vi opplever. Tenk at det er fåtall av oss som ser dette…

 

 

 

 

I dag etter fjøsen skulle jeg røre mysen på kok, som etter mange timer med røring og koking blir til geitost. Det var lenge siden jeg hadde gjort dette sist, og trengte en liten påminnelse om hvordan dette skulle gjøres. Etter å ha rørt en stund tok jeg meg selv i å nesten sovne, samtidig som jeg rørte… All dampen fra kjelen og varmen, gjorde meg skikkelig trøtt. Jeg kunne IKKE sovne! Jeg måtte finne på noe lurt…hehe! Telefonen hadde jeg lagt i andre enden av rommet, og jeg hadde ingen mulighet til å hente den… Kanskje like greit… hehe! Da kunne jeg risikere at mysen skilte seg og da blir ikke osten så god og konsistensen blir dårlig! Så det var ikke et alternativ… Så det jeg endte opp med å gjøre var igjen å fokusere på detaljene rundt meg. Hvordan alt fungerer og har sin plass i et stort system. Denne gangen maskiner, og ikke blomster, men like vel. Fascinerende!

 

 

 

 

Er det lenge siden du har tatt deg de ekstra sekundene til å studere noe, slik at du blir obs på detaljenes eksistens, da ønsker jeg og minne deg på det nå slik at du får gleden av dette i din hverdag igjen… Nettopp fordi detaljens eksistens i all fall for meg er med på å gi meg de øyeblikkene som tilfører lykke i mitt liv! Jeg ønsker at du også skal få nyte av dette!

 <3

 

#Detaljer #natur #natureheart #lykke #jobb #hverdag #motivasjon #tanker #meg #geitost 

 

LIVET SOM ER MENT FOR MEG!

 

 

 

Jeg er tilbake i Hallingdal etter en fantastisk uke i Bergen. Det er litt rart, men samtidig er det deilig å sove i egen seng igjen! Da jeg kom hjem i går ryddet jeg ut fra turen og satte meg ned i sofaen. Det var ingen lyder som tok min oppmerksomhet, det var bare meg, en kopp te og boken min. Jeg hadde rundt 100 sider igjen og var så utrolig spent på hvordan historien skulle ende. Boken heter “livet som var ment for deg”. En nydelig bok… Har du noen gang sittet og lest og tatt deg selv i å gråte fordi du er helt fortapt i boken? Det har jeg… Det skjer nesten hver gang jeg leser en god bok, enten det er kjærlighet, spenning eller noe annet. Det spiller egentlig ingen rolle, gråte skal jeg tydeligvis uansett! Hehe…

 

 

 

Jeg ble sittende i stillheten og bare leve historien, og jeg klarte ikke å legge fra meg boka. Før jeg visste ordet av det hadde det gått flere timer og boken var utlest. Jeg satt der igjen med tårer i øynene og en tomhet… Boken var ferdig! Jeg lengtet etter å få vite hva som skjedde, samtidig som jeg kunne tenke meg til det på et vis! Jeg satt der i sofaen og holdt boken så tett inntil meg, akkurat som om jeg aldri ville gi slipp på den. Jeg visste ikke helt hvorfor…

 

 

 

Etter en stund fant jeg ut hva som gjorde at jeg ikke klarte å bare slippe boka og si meg ferdig med den. Jeg følte boken var som en oppvekker! Hvor ofte går vi ikke å tenker på hva vi hadde før… Alt var mye bedre før, sier folk. Deretter drømmer vi oss bort i en verden av hva vi hadde før. Hva som hadde skjedd, om bare, det ene og det andre valget vi tok hadde vært annerledes. Mennesker vi mister, situasjoner som ikke går som planlagt…

Dette er virkelig livet! Hva skulle vi gjort uten motbakkene vi har karret oss opp, og det vi allerede har opplevd? Hvem ville vi vært da? Det er et utrolig godt spørsmål… Jeg kan ikke se for meg hvem jeg hadde vært uten motbakker og erfaringer… Da jeg sitter med disse tankene og jeg oppriktig ønsker at livet mitt skulle vært litt annerledes, så ender jeg alltid opp med den samme replikken på repeat: “Dette er det livet som er ment for deg” Det er virkelig meningen at jeg skal være igjennom akkurat de tingene jeg opplever fordi det er en mening med alt. I alle fall tror jeg det! Jeg skal vokse på hver eneste motbakke og opplevelse!

Dette er meg!

Jeg har kommet frem til at jeg ønsker av hele mitt hjerte å leve nettopp…

DET LIVET SOM ER MENT FOR MEG <3

 

#bok #livet #nuet #livetsomvarmentfordeg #hjemme #natur #utno #norge #norway #meg #utrfordringer #motivasjon #natureheart #godbok

BERGEN BY!

 

 

Vi er nå på siste festivaldag i Bergen by for denne gang. Jeg vil si at Bergen har behandlet oss bra. Ikke for mye regn, og en helt fantastisk stemning. Jeg må si jeg var litt bekymra før vi reiste, da Bergen pleier å stille opp meg en god dose regn. Jeg vurderte frem og tilbake hva slags bekledning som ville passe seg for denne uka, og til slutt endte jeg opp med en del klær som jeg til syvende og sist ikke har brukt fordi de var for sommerlige… Hehe! Det var godt jeg hadde noen som kunne stille opp med litt ekstra varme og vanntette klær, så jeg holt meg god og varm, men ikke minst tørr! Jeg trodde jeg var klar og hadde forberedt meg godt, men neiii… Hehe!

I dag har jeg sovet lenge, eller det jeg kaller lenge i det minste. Helt til kl 10.00. Da jeg våknet lå jeg bare å hørte på stillheten som enda fylte leiligheten. Det var ikke en eneste lyd annet enn min egen pust. Jeg gleder meg til i dag, med nok en stappfull dag med inntrykk, masse konserter og jentene mine <3

 

 

 

 

Jeg ønsket og gjenoppleve følelsen fra i går…

Når jeg står midt i folkemengden på en konsert, kjenner jeg følelsen av å være en del av noe stort. Alle er der med samme intensjon, vi alle elsker musikk! Det er en helt fantastisk energi som fyller området fremfor senen, og jeg er en del av det! Til vanlig liker jeg at alle har sin egen greie og gå for det de selv ønsker, men i dette tilfellet er det akkurat som alle uansett “hvor man kommer fra” kommer man sammen for å nyte av den samme opplevelsen. Vi er EN, EN som har samme ønske og mål. Det er ikke mange situasjoner man kan se et slikt samhold, men musikken bringer alle sammen. Det er som en felles “tro” der alle er like. Så utrolig fascinerende og fantastisk!

 

 

 

Jeg sto der med et forrykende sene show som slo i mot meg, hoppende mennesker på alle kanter og uansett hvor jeg snudde meg så jeg folk som smilte, lo og nøt det vi har til felles…

MUSIKKEN!

Takk!

#musikk #bergenfest #bergen #utno #venner #jentene #natureheart #mittnorge #norge

MEDITASJON VED STRANDKANTEN<3

 

 

 

I går var det første hele dag i Bergen, og jeg gledet meg veldig til å utforske plassen vi har vært så heldig å bo på!

Vi våkner opp til full panorama utsikt mot havet, hører fuglene kvitre og solen står høy på himmelen og ønsker oss velkommen. Jeg føler meg så takknemlig og heldig over å få lov til å oppleve dette stedet. Det er som en drømmeplass, jeg kan ikke tro det!

Vår egen vert er helt unik! Stiller opp når det gjelder den minste lille ting… jeg er mega imponert! Tusen takk for at du lar tre jenter invadere hjemmet ditt… hehe! Vi setter utrolig stor pris på din gjestfrihet, igjen… Tusen takk!

Etter din anbefaling tok jeg turen ned på strandpromenaden sammen med Healy. Jeg vandrer ned fra huset med utsikten mot havet, små sjøboder og båter skaper idyllen som hører sommeren til! Jeg går videre bortover veien, der små røde benker omringet at blomster står. Da jeg setter meg på benken for å nyte utsikten kan jeg kjenne en fantastisk ro. Det er ingen vind som treffer meg, bare varmen fra solen som steker mot ansiktet mitt!

 

 

 

Etter en pause i stillheten på benken tar jeg turen videre gjennom en allé av bjørketrær, hvor jeg i enden av alléen kan skimte sjøen, og høre den slå imot fjellkanten. Plutselig får jeg øye på en liten bukt, der det er noen som har lagt noen plankebiter nesten inn mot fjellveggen. Jeg setter meg der… Setter på en liten melodi i bakgrunn av sjøen som skvulper og fuglene som kvitrer. Jeg blir sittende og se utover, mens jeg tar inn alle inntrykkene sjøen har med seg inn til land. Jeg blir helt overveldet av følelser og finner meg selv så beveget av følelsene at tårene begynner å trille. Det er ingen tanker som streifer hodet mitt annet enn inntrykkene som kommer strømmende! Uten at jeg tenker mer over det, legger jeg meg ned med øynene lukket og bare tar inn inntrykkene mens jeg kobler helt ut i en meditasjon.

 

 

 

Da jeg åpner øynene igjen strømmer lykken gjennom kroppen, og jeg kan ikke annet enn å smile… Smile av hele mitt hjerte, hvor jeg kan kjenne følelsen av at jeg er oppriktig lykkelig. Jeg kjenner jeg har savnet vannet, og havet i livet mitt! Det er så mange følelser som vekkes i meg bare ved å få lov å være i nærheten av havet!

 

 

 

Hva er mitt neste trinn her i livet?

HAVET?

<3

 

#bergen #norge #utno #mittnorge #meditasjon #lykke #livet #sjø #tur #natur #natureheart #sol #utsikt #fantastiskvert 

 

ROADTRIP!

 

 

Da har en lang uke på hele EN dag kommet til ende… hehe, og jeg er klar for ferie! Jentene kom opp til meg i går kveld, og overnattet til i dag. Det var så koselig! Jeg har så mange ganger tenkt på hvor heldig jeg er som får lov å ha dere i livet mitt! Dere er virkelig flotte jenter <3

Det første som skjedde når de kom inn døra var umiddelbar latterkrampe. Jeg satt med følelsen av å ikke klare å puste… hehe! Det eneste som kom ut av meg var noen skarpe pipelyder, som gjorde at jentene lo enda høyere og jeg klarte ikke å slutte. Dere er fantastiske <3

Hva skal egentlig til å få le så man føler hele kroppen vrenger seg i glede… jeg føler det kommer med en trygghet og en tillit til de man er sammen med! Det er ikke mange man får oppleve å gjøre det sammen med! Takk jenter!

 

 

Jeg sto opp rett over 07.00 og lagde pannekaker til oss!  I dag går turen over Hardangervidda på vei mot Bergen, og vi er så heldige å ha fantastisk vær! Allsangfaktoren er på topp… Mens vi kjører mellom daler, små fjelltopper og de blåeste vannene jeg har sett på lenge! Det er nesten ikke vind, og vannet er helt stille. Det er akkurat som vi kjører gjennom et maleri av norsk natur. Det er så vakkert, men samtidig så surrealistisk. Vi er så heldig her i Norge å ha så vakker natur så og si utenfor døra. Det som er litt leit er at de fleste av oss har nesten ikke sett noe av Norge…

Så fort vi får ferie kommer vi oss ut av Norge for vi skal til Syden som vi kaller det, mens resten av verden lengter etter det vi har i Norge. Vi har mange milliarder turister som besøker landet vårt vært år, men vi som bor her tar oss ikke en gang bryet og nyte det vakre vi har. Nå skal jeg ikke si at alle nordmenn er slik, men om man starter og spørre de man møter i forskjellige anledninger om hvor de har reist, kan i hvert fall jeg telle på en hånd de som begynner med og fortelle om plassene de har besøkt i vårt land Norge. De fleste begynner med alle landene utenfor Norden. Jeg syntes personlig det er utrolig synd. Det virker nesten på meg som alle andre kjenner landet vårt bedre enn oss. Er det sant?

 

 

Er det slik at vi ikke setter pris på det vi har her i Norge? Eller vet vi ikke hva vi har til gang til? Er det viktigere å se alt annet enn vårt eget land?

Hva er egentlig grunnen til at vi som oftest velger andre land enn vårt eget å feriere i?

Da jeg sitter her i baksetet av den lille blå bilen vår mens den vakre naturen omfavner oss med all dens prakt får jeg enda mer lyst til å utforske alle de plassene jeg enda ikke har vært i Norge. Det er akkurat som om uansett hvor jeg reiser i Norge kommer følelsen av at jeg befinner meg et helt annet sted enn Norge. Alt er så vakkert og jeg klarer ikke å innse at dette er vårt land.

Vakre Norge, takk for at du deler <3

#roadtrip #natur #hardengervidda #latter #norge #takknemlighet #ferie #jentene #vårtland