TAKK, FOR AT VI ALLE ER FORSKJELLIGE <3

 

 

Mine tanker, følelser, opplevelser eller meninger er ikke like dine… Mine reaksjoner, utfordringer eller sorger er ikke like dine… Tenk så fantastisk! Uansett hva vi er med på, og uansett hva andre mener om hva du eller jeg gjør, har det ingenting å si. Vi er alle skapt med muligheter… Forskjellige muligheter og utgangspunkt, men alle har en mulighet! Det kommer bare an på hva vi ønsker å gjøre med den muligheten. Det er ikke slik at man nødvendigvis bare har en mulighet, men som oftest står man ovenfor en mulighet av gangen!

Tenk hvor fantastisk det er å tenke på at selv om vi kan se like ut på utsiden er vi så forskjellige. Vi alle utfyller hverandre på en eller annen måte!

Jeg pleier ofte å tenke på om jeg noen gang har møtt noen som har akkurat de samme styrkene som meg på akkurat likt nivå, og kommer det noen gang til å skje? Jeg tror at uansett hva vi holder på med, eller hvor vi befinner oss, så vil det alltid være noen som er bedre eller dårligere enn deg og meg.

 

 

 

Jeg finner meg selv alltid smilende når jeg tenker på dette! Jeg blir så fasinert over vår hjerne, kropp og sinn. Vår bakgrunn, opplevelser og erfaringer som former oss til de vi er nettopp i dag. Det er rart, men godt å tenke på at i morgen er vi noen “andre”. Vi er en dag eldre, og vi har levd noen timer lengre, og erfart mer.

Jeg er så takknemlig for at vi alle er forskjellige, og flinke på forskjellige ting. Tenk hvor kjedelig det hadde hvert om vi alle hadde hvert like! Da ville fleste parten av oss blitt nødt for å eksempelvis jobbe med noe vi ikke hadde likt, vært venner med noen vi ikke gikk så godt overens med, eller hatt en livssituasjon man ikke var helt tilfreds med, fordi alle ville det samme!

Isteden er vi så heldige at vi alle er FORSKJELLIGE, og det er ingenting som kan bli bedre enn det!

Jeg tenker ofte på forskjeller, og fasinerer meg over de! Jeg vet at til tider er det vanskelig å akseptere forskjeller man selv ikke er vandt med, men forsøk! Ta deg noen sekunder og tenk på senarioet om alle skulle hvert like… Hvordan ville du følt det da? Uansett hvor du gikk ville “kloner” av deg selv vandre rundt. Alle er helt like deg og meg…

Jeg kjenner selv at det hadde vært mitt største mareritt!

 

 

 

Forskjeller er fantastisk syntes jeg, og jeg kan ikke takke mange nok ganger om dagen for at jeg får lov å holde på meg det jeg liker takket være…

AT VI ALLE ER FORSKJELLIGE!

Takk <3

 

#forskjeller #meg #unik #alleerforskjellige #norge #natur #natureheart #tanker #følelser #opplevelser #sommer #utno

ÅRHUNDRETS MÅNEFORMØRKELSE

 

 

 

Jeg lå i sengen min og så ut av vinduet i bussen. Månen… Så stor, gul og rund. Det så ut som om den hvert øyeblikk ville bli full. Jeg bare lå å stirret på himmelen. Den vakre blå himmelen, men et svakt rosa skjær. En kvelds himmel som fikk meg til å holde pusten noen ekstra sekunder, bare for å få lov å kjenne på stillheten.

Neste morgen kunne jeg ikke huske at jeg sovnet, men jeg hadde den klare flotte månen, og himmelen klart i minne!

Da jeg våknet den morgenen, våknet jeg med et smil om munnen. Den berømte måneformørkelsen skulle finne sted. Jeg gikk hele dagen og kjente på kroppens spenning, spenningen av det ukjente!

Rett før kl 22.00 den kvelden kom en kamerat innom og var klar til å ta noen bilder av månen og lurte på om jeg ville være med… Jeg kunne ikke si nei til det! Han gikk i forveien mot toppen av Hallingskarvet, mens jeg spiste ferdig kveldsmaten min og tok en kopp te.

Himmelen denne kvelden også var helt praktfull. Litt rosa med et lite slør av skyer som lå lett over himmelen. Det var så vakkert!

 

 

 

Det begynte å mørkne, jeg hadde satt på meg turskoene og var klar til å begynne turen for å se det spektakulære. Jeg gikk i stillheten og lyset av himmelens klarhet. Jeg kunne kjenne at selv om jeg hadde gått MYE denne sommeren var ikke kondisen på topp! Litt mye pusting og pesing…

 

 

 

Da jeg endelig nådde utkikksposten var det ingen måne å se. Vi ventet lenge, og mistet nesten håpet. Jeg som hadde gledet meg! Men… Der… Der viste den seg! Så vakker, men allikevel ikke like fargerik som media skulle ha det til. Jeg kunne se den rødlige fargen sakte men sikkert bli dekket av et gult lys, og der… kunne jeg se den røde lille flekken under månen… MARS!

Århundrets måneformørkelse, og jeg var så heldig å få være en del av det!

Takk <3

 

#Måne #formørkelse #opplevelse #mars #natur #natureheart #sommer #seter #himmel #vakkert #norge 

 

JEG FØLTE JEG BLE DRATT UTENFOR STUPET!

 

 

 

Jeg sto der, bare så ut over et vanvittig stup, fossen bruset under meg, og jeg kunne se en hel masse turister som vandret på en bro i nærheten for å ta de perfekte bildene. Det var mange tanker som streifet meg… Jeg føler meg utrolig heldig som får lov til å oppleve slik natur på så nært hold. Samtidig kjente jeg virkelig på hvor enorm respekt jeg har for naturen, deres krefter og kreasjoner.

Jeg sto der fortsatt å bare så ned i djupet… Den brusende elva, stein, fjell og litt gress helt nederst i dalen. En flott fargesprakende regnbue lå flott plassert over  bruset fra fossefallet. Det var akkurat som den trollbandt meg. Jeg fant ut etter en liten stund at jeg fikk se å legge meg ned på magen å se ned. Jeg følte meg ikke helt trygg stående så nære kanten. Mens jeg lå der var det akkurat som jeg ble dratt med utenfor stupet for å se på alt det vakre dalen hadde å tilby. Jeg så alle krikene og krokene, alle steinene som var skalet av. Jeg kunne se hvordan ett lite tre kunne klamre seg til en liten jord flekk som lå på en fjellhylle nettopp fordi den ikke ville falle. Jeg kunne se hvordan folk herjet rundt det bratte stupet uten noen form for respekt for djupet!

 

 

 

Naturens herligheter!

Jeg ble liggende på magen en liten stund til, og bare kjenne på følelsen av å være en del av djupet. En grøssende følelse gufset gjennom meg, men det jeg satt igjen med var lykken av å få lov til å oppleve naturen i mitt eget land. Hver eneste gang jeg ser en ny plass blir jeg like imponert over hvor vakkert landet mitt er! Jeg føler at hver gang er det som at jeg får lov til å tre inn i en eventyr verden og oppleve vårt flotte land gjennom historie og opplevelser.

 

 

 

I dag var det nettopp det jeg gjorde… Vøringsfossen <3

Takk vakre Norge for tillitten!

 

#Vøringsfossen #Norge #Mittnorge #utno #sommer #eventyr #foss #fossefall #natur #natureheart #følelsen

 

VENNER FOR LIVET!

 

 

 

De fleste av oss har det vi kaller venner, og noen av oss er så heldige å ha en eller flere venner som stiller opp uansett hva som måtte skje. Som aldri viker unna om en vanskelig situasjon dukker opp, som alltid ser løsninger. Sistnevnte er en unik vare! Det er absolutt ingen selvfølge å ha slike venner. Jeg personlig er utrolig heldig fordi jeg har flere som alltid stiller opp, og hvor jeg alltid stiller opp for de. Selv om jeg har disse fantastiske menneskene rundt meg nå, så har det virkelig ikke vært sånn bestandig.

Jeg kan huske på et tidspunkt da jeg var yngre jeg satt på baderoms benken og gråt fordi jeg ikke hadde noen venner. Jeg kan huske mammas stemme klart og tydelig si til meg “Nå tuller du vel, du har jo flere” Hvor hun så ramset opp navn på “venner” av meg. Disse var ikke venner. De var mennesker som gikk i samme klasse som meg, eller som hun hadde sett meg sammen med. Jeg hadde faktisk ikke en eneste venn og ringe. Jeg var blitt utstøtt, ikke akseptert og var ikke velkommen.

 

Det virket som om ingen visste jeg fantes… Jeg husker denne følelsen som om det var i går jeg satt på baderoms benken… Jeg fikk i etterkant vite hva som gjorde at jeg ikke hadde venner på dette tidspunktet og det var ene og alene grunnet rykter. Du vet, alle andre vet bedre enn det du selv gjør… Det er helt utrolig!

Jeg sitter her i dag og er så ufattelig takknemlig for alle dere som stiller opp og som jeg får lov å stille opp for. For at dere er dere selv, og aksepterer meg for den jeg er! Jeg vet at jeg er utrolig heldig som har kommet til et tidspunkt der jeg kan se for meg at vi vil være der for hverandre for alltid. Jeg har ikke ord for hvor takknemlig jeg er for det!

 

 

 

Husk å alltid sette pris på de du har rundt deg, det er ikke en selvfølge at de er der! De er der fordi de liker deg, ønsker deg i livet deres, og vil det beste for deg! Og… ikke minst du er der for dem!

Venner for livet er virkelig ikke en selvfølge så ta vare på de!

 

#venner #foralltid #livet #meg #stilleopp #takknemlig #elskerdere 

TILFELDIGE MØTER <3

 

 

 

Noen ganger, om jeg ikke skal si ganske ofte går ikke planen som den skal, og da er det mye opp til tilfeldighetene hvor man ender opp, hvilke mennesker man møter på veien, og hvilke nye synspunkt man kan få på en situasjon!

Skremmende? Kanskje…

Men… Er det ikke fantastisk?

Jeg er kanskje av den typen som er utrolig spontan, og jeg elsker det, men jeg har heller ikke noe imot å følge planen en gang i ny og ne.

De to siste dagene har hvert et perfekt eksempel på hvor mange herlige opplevelser man kan være med på om planen ikke går som den skal. Selvfølgelig må man ha et åpent sinn, og være klar for løsninger og muligheter. Jeg har erfart at det er da den perfekte løsningen for meg som regel dukker opp som perler på en snor!

 

 

 

Det hele startet en kveld på Hvaler uten noen spesielle planer annet enn en hjemreise en eller annen gang på kvelden. Før jeg visste ordet av det så ble det dans, og jeg hadde ikke pakket noen andre klær enn en shorts, men hva gjør vel det når man har venner som er vandt til å kle opp hverandre. Dette løste seg raskt og enkelt! Jeg danset og koste meg masse hele kvelden og natten, for så at turen hjem måtte foretas, og det var virkelig en trøtt opplevelse!

Jeg skulle egentlig komme meg på et tog tidlig neste morgen, men grunnet forsinkelser og lignende ble det forskyvninger i planene og neste gjest på den spontane u planlagte veien viste seg!

Ei fantastisk dame jeg ikke har sett på lenge hadde mulighet til å møtes mens jeg ventet på neste tog! Det var så utrolig hyggelig, det kunne ikke blitt en bedre dag… Alt dette fordi planer ikke gikk som planlagt og jeg lot tingene bare skje.

 

 

 

Jeg tror det er viktig å vite at verden går ikke under om planene ikke går som planlagt. Det er viktig og ikke miste hodet om noe blir endret på veien til et “mål”. Det er virkelig normalt. Det er faktisk ikke reelt at alt skal gå som vi planlegger hver eneste gang! Selv om det kanskje er litt ubehagelig for noen mener jeg at vi alle har godt av litt uforutsette endringer i vår lille rutine hverdag!

Takk for at mine endringer viste seg å bli den beste “planen” for meg! <3

Hvilke uforutsette hendelser har dukket opp i ditt liv i det siste, og vist seg å bli en fantastisk opplevelse for deg?

<3

#sommer #båt #norge #havet #planer #spontan #levlivet #natur #natureheart #endring 

HEDER OG ÆRE TIL DERE!

 

 

 

Jeg våknet opp i dag tidlig utvilt og klar for en ny dag. Sola skinte gjennom vinduet mitt i 2.etg. Jeg gikk ned å lagde meg frokost, og min vakre mamma plukket friske urter i hagen til hver vår kopp med te. Helt fantastisk hva naturen har å tilby! Etter å ha sittet i stillhet en stund gikk turen ned på stranda for et morgenbad. Det var så nydelig! Vannet var helt lunka, jeg kunne ligge i vannet uten å ofre en tanke på hvordan temperatur det var i vannet annet enn at det var en fantastisk følelse å ligge der!

 

 

 

Stranden var fylt med hvite sommerfugler som danset lags vannkanten… Jeg følte jeg fikk lov til å være en del av en sommerdans og hyllest til naturen! Det var så vakkert, de danser med hverandre og alene, som om ingen ting annet betydde noe! Wow…

Da jeg var på vei opp tok jeg et bildet av det vakre jeg var vitne til, og samtidig sjekket facebook siden min… Gjett hva jeg oppdaget!

I går kveld før jeg la meg var det bare 20 følgere igjen før jeg ville nådd 2000 følgere på Facebook siden min Nature Heart! Jeg visste at i dag var dagen…

OG DET VAR DET!

 

 

 

Anledningen er derfor perfekt til å fortelle dere alle sammen hvor takknemlig jeg er for at dere leser bloggen min, liker bildene mine, og engasjerer dere for naturen og hva den har og tilby! Jeg er evig takknemlig! Jeg er stolt over å ha følgere som dere! Jeg er privilegert som allerede har fått lov til å høre deres historier, opplevelser og hverdagshendelser i forbindelse med mine innlegg.

TUSEN TAKK! <3

 

#takknemlig #takk #takktildere #sommerfugl #sommer #natureheart #livet #meg #natur #elsk #norge #sol

HÅPER DET BLIR SOL I DAG…

 

 

Det er helt nydelig vær ute. Jeg kan ikke tro det! Så lenge jeg har levd kan jeg ikke huske en bedre sommer enn den vi har nå. Det første jeg pleier å tenke når jeg står opp om morgenen på sommeren er “håper det blir sol i dag”. Denne sommeren har tankene vært litt annerledes. Jeg er på vei til å forvente sol hver dag… Det er litt skummelt at jeg er på vei til å bli så bortskjemt. Jeg setter pris på varmen og solen til det fulle. Jeg virkelig elsker det! Det kunne ikke vært bedre!

I dag så dagen ut til å bli noe annet enn hva jeg “forventet” Jeg våkent opp kl 05.30 og tittet ut av vinduet, men det jeg så var ikke sol. Et tykt teppe med tåke lå rundt stølen, akkurat som det vernet om oss. Jeg kunne ikke se lengre enn ca 20 meter bort i veien. Hvem skulle vel trodd at det var en slik dag som var oss i vente.

Jeg forventet av meg selv å bli skuffet, men nei. Jeg kunne kjenne en lykke følelse bre seg i kroppen, og fylle alle små kriker og kroker med glede. Det første jeg tenkte var “så deilig!”. Jeg følte at tåken gav meg følelsen til å være litt alene selv om det var flere som befant seg på samme plassen, men jeg kunne ikke se de, i alle fall ikke enda… Det var nettopp en slik dag jeg trengte!

 

 

 

Midt på dagen lysnet det opp og en solstråle kom til syne, det var et helt utrolig vakkert syn. Jeg satt og fulgte med på geitene, og der var det et lite glimt av solen som ville ønske oss en fantastisk dag. Jeg ble sittende i gressbakken og bare måpe. Jeg kunne ikke tro hva jeg nettopp hadde sett. Noe så vakkert! Det var akkurat som moder natur visste at jeg trengte litt ekstra påfyll, og valgte akkurat meg i dag! Jeg er så takknemlig! Et lys som trengte seg vei gjennom den tykke tåken og traff meg! Dansende bevegde jeg meg over myrene etter geitene som beitet så fredelig, etter å ha fått den beste gaven jeg kunne fått i dag!

Moder natur viste sin kjærlighet til meg!

Takk <3

 

#natur #natureheart #seter #seterdrift #tåke #sommer #sol #kjærlighet #norge #geit #elsk #utno

EN STILLE SOMMERKVELD <3

 

Solen er på vei til å gå ned, geitene er gått på beite, men jeg kan se de i horisonten. Jeg har satt meg ned for å nyte stillheten av naturen denne vakre sommer kveld. Jeg føler meg så privilegert som får lov å oppleve en så flott sommer som nå. Siden vi flyttet opp på stølen har vi hatt en dag med rein, ellers bare sol. Det har sine fordeler og ulemper, men gud så deilig!

 

 

 

 

Fra der jeg sitter ser jeg rett på en sau med lammene sine. De er så vakre! Det er virkelig interessant å være så nær dyrene at man virkelig kan lære de og kjenne. Jeg som for et år siden trodde sau var de av husdyrene som hadde mest til felles med geitene, men så feil kan man ta. Hovedforskjellen som jeg fort lærte meg var at geit er gjorte dyr, og har fire mager slik som kua, det har ikke sauen.

 

Jeg kan høre bjellene klinge som henger rundt halsen på sauen, mens lammene beiter godt ved siden av. De har det virkelig godt!

 

 

 

 

Solen har nå gått ned, men det er fortsatt lyst. Det kommer til å være lyst helt til rett før midnatt. Det har begynt og skumre litt og jeg kan kjenne mystikken bre seg utover myrene. Det er helt stille, det er ingen andre i nærheten. Den eneste lyden som opptar oppmerksomheten min er den svake surre lyden fra knotten. Jeg konsentrer meg, og først da ser jeg de små skapningene som surrer rundt hodet mitt!

 

Det kommer et liten vindkast og all knotten er borte igjen, og stillheten brer seg på nytt utover landskapet rundt meg. Jeg sitter helt i ro og forsøker å oppnå total stillhet, og i kanskje et brøkdels sekund var det helt stille.

 

Nettopp det jeg trengte i dag!

 

TAKK <3

 

#geit #sau #seter #seterdrift #sommer #stillhet #natur #natureheart #norge #sol #kveld #elsk #utno

 

ER NATUREN EN SØPPELDYNGE?

 

 

 

Jeg sitter her inne på rommet mitt og ser ut på alle turistene som går forbi, den vakre naturen med Hallingskarvet i bakgrunn. Turistene ler og koser seg i vårt flotte landskap, de er klare for en fantastisk dag i norsk natur. Det de opplever er en flott, ren og søppelfri natur her i fjellet, men det er dessverre bare en fasade. Flere ganger om dagen må vi som holder til her oppe plukke hundebesj poser, eller annet søppel, fordi flere av turistene som besøker denne flotte plassen ikke holder den ren.

Er naturen en søppeldynge for dere?

Da jeg i dag tidlig gikk bort til informasjons skiltet vårt kunne jeg finne 10 hundebesj poser som er blitt lagt der.

Tror folk de bare forsvinner? Tror de at plast er en del av naturen, og derfor legges det igjen? Jeg begynner å lure… Det er forferdelig utrivelig at det til en hver tid skal ligge hundebesj poser på hele tunet vårt og i naturen man befinner seg i.

Jeg ønsker å informere alle om at plasten vil ikke forsvinne av seg selv. Hadde ikke vi som holder til her oppe plukket opp søppelet så hadde det allerede sett ut som en søppeldynge her…

 

 

 

Kanskje det var det vi skulle gjort slik at de som kom på besøk begynte å skjønne alvor, men hvor langt skal det gå? Er det ikke bare å ta med seg sitt eget søppel og kaste det? Det blir ikke noe tyngre i sekken av å ta med deg det du tok med deg ut i naturen hjem igjen…

Vi ønsker at naturen skal holdes ren at det skal være en hyggelig plass for alle å være, men slik det ser ut nå er jeg usikker. Fellesferien har nettopp startet og dere er i full gang med forsøplingen. Selv om kanskje ikke nettopp dere kommer tilbake til samme plassen, så er det andre som gjør det… Som ønsker å oppleve naturen, ikke en søppeldynge som det nå er i ferd med å bli laget!

Tenk deg selv… Når man skal nyte en dag fri ute i naturen og det første man møter er en haug med søppel… Er det hyggelig?

 

 

 

Jeg i det minste ønsker en søppelfri natur og vi må alle ta vår del for at den skal bli det!

IKKE KAST SØPPEL I NATUREN!

Takk <3

 

#søppel #ikkeforsøple #natur #natureheart #holdnaturenren #hallingskarvet #norge #norway #sommer #fjell #geit #goatbaby

LØNN FOR HARDT ARBEID <3

 

Jeg sitter å stirrer ut i løse luften og tar meg selv i å tenke på mat, frokost ute i naturen! Kan man tenke seg en bedre måte å starte dagen på?

I dag fikk jeg æren av å se resultater av hardt arbeid. Jeg var ferdig med den siste runden med melking, og alle geitene ble sluppet ut. Til vanlig ville de ventet på meg slik at jeg kunne fulgt de ut på beite, men ikke i dag. I dag løp de rett ut på beite, skrikende av glede uten å snu seg en gang. De hadde fullt fokus utover…

 

 

 

Jeg ble stående igjen, og høre lyden av løpende geit oppover veien, for så å se at de tok av sted ut på myra. Gjett hvor de gikk! Utrolig, men de gikk nettopp der jeg har fulgt de nå i flere uker. De gikk akkurat der de skulle! Jeg kjenner at jeg er stolt over at de endelig klarer å gå alene, men også litt lei meg for at maten kanskje må spises inne i dag.

Det kan kanskje høres litt rart ut, men det er utrolig masse jobb å gjøre de trygge på beite, når det er et år siden sist de gikk der. Geiter er VELDIG skeptiske dyr og reagerer på de miste lyder, og elsker rutiner. Det er derfor en “liten” utfordring å komme dit at de går å beiter helt selv. Det er en skikkelig milepel for sommeren.

I dag var endelig dagen kommet!

 

 

 

Maten ble selvfølgelig ikke spist inne i dag heller… Jeg fant meg en fin plass i nærheten der jeg hadde med meg tekoppen, skive og kjeks <3 Det var fortsatt så tidlig på dagen at det var foreløpig ingen turister på Prestholt! Nydelig med litt alene tid. En helt fantastisk start på dagen!

Takk <3  

 

#hardtarbeid #seterdrift #seter #sommer #hallingdal #norge #utno #frokost #natur #natureheart