VINTER KJÆRLIGHET!

Inspirasjon

Depresjon

Mørke

Lyset

Hjemme

Borte

Hva forbindes med vinteren?

Sollys

Vakre farger

Snøkrystaller

Refleksjoner

Hva forventes av vinteren?

Hva forventes av deg?

Hva forventes av oss?

Holdning

Motivasjon

Løsninger

Åpenhet

 

 

Hva forventes egentlig av oss? Og med det mener jeg hva som forventes av oss selv for at vi skal ha et fint vinterhalvår?

Noen må forberede seg psykisk på at det blir kaldere tider. Vi har alle våre forberedelser, noen flere enn andre. For meg kommer vinteren like ”overraskende” hvert år. Jeg forbereder meg, men plutselig en dag er det kald… Er det mulig tenker jeg for meg selv… Jeg har levd i 26 år og man skulle tro jeg hadde fått inn denne informasjonen nå, men tydeligvis ikke enda. Det blir bedre og bedre for hvert år, men noen år er jeg litt mindre forberedt enn andre… Vinteren kommer som et teppe, og legger seg trygt og godt over Norge. Det er lunt og vakkert, men også skremmende og mørkt. Alt på en og samme tid.

Jeg sitter nå foran ovnen, hvor jeg kan kjenne den gode varmen omgi meg. Det er deilig! Det er ganske så kaldt ute. I hvert fall kaldt til å være i denne delen av Norge. Jeg har full utsikt over åkeren gjennom vinduet. Det vakre blå lyset preger kveldstimene!

 

 

Jeg er veldig glad i vinteren, men må innrømme at jeg liker best varmen!

Jeg tilbringer tid ute hver dag… Men det er ikke alltid like lett og komme seg ut døra, når kulden er på sitt verste! Når jeg etter litt om og men kommer meg ut, elsker jeg det og kan ikke forstå hvorfor jeg ikke fikk ut fingeren før!

Alle de flotte opplevelsene, er så unike! I dag skal jeg dele med dere hva jeg fikk vitne i går… Det var hvor lett såpebobler fryser, og hvor vakre de blir! Jeg lå og stirret på boblen, og etter bare noen sekunder begynte boblen og fryse… Såpen krystalliserte seg og laget disse vakre blad liknede formasjoner. For bare noen sekunder var alt stille, jeg lå på knærne foran boblen og stirret inn i den!

Vinter kjærlighet <3

Hva slags vinter opplevelse har du vitnet til i dag?

 

#vinter #vinteropplevelser #dikt #dele #forberedelser #motivasjon #vårtansvar #norge #snø #vinterhalvåret #natur #bilder

 

KJÆRLIGHET TIL DYREVERDEN!

 

Dette er til dere i vårt vakre dyrerike! I går kveld da jeg kom kjørende på vei hjem tok dere meg på senga. Dere var ikke der dere pleier å være. Dere hadde forflyttet dere… Med en gang dere så lysene fra bilen min var det akkurat som dere frøs til is, blikkene deres skrek av redsel, men kroppen kunne ikke gjøre noe. Når jeg stoppet bilen så dere skulle få passere var det akkurat som om alle skyer i verden lettet for dere igjen. Dere var fri til å gå uten skade! Da jeg trodde dere alle var passert stod jeg rolig litt til, og der… Ut fra busken kom det en liten kropp som var cirka 1/3 av dere andre. Med litt skjelvene ben og et fastsatt mål krysset du veien og kom deg bort til moren din! Å… du vakre skapning!

Etter en stund kjørte jeg videre. Dere var allerede langt avgårde, og jeg kunne ikke se dere lenger… Helt plutselig kunne jeg kjenne en tåre renne nedover kinnet mitt, og en utrolig sterk varme spre seg i kroppen. Kjærligheten snakket til meg! ”Takk, for at du lot oss passere… Takk <3”

 

Det er så utrolig sterkt når kjærligheten tar en sånn på senga. Jeg visste ikke helt hvor det kommer fra, og før jeg visste ord av det så traff det meg som lyn fra klar himmel, og jeg visste akkurat hvor kjærligheten kom fra!

Jeg ønsker å takke dere… Dere flotte skapninger som omgir oss alle, som steller våre marker, og holder faunaen vår i livet, jeg elsker dere! Takk for at dere til en vær tid minner oss på naturens gang, og hvordan vi er ment å leve! Selv om vi dessverre ikke forstår vårt eget beste til tider. I mine øyne kanskje litt for ofte… Jeg takker dere igjen for at dere er så nært, men så fjernt! Jeg elsker dere <3

Kjærlighet til dere alle! <3

 

#dyr #natur #norge #tur #kjærlighet #påminnelse #reminder #norway #photo #foto

BLÅTIME MED EN SMAK AV “DETTE FÅR DU TIL!”

 

Som liten gledet jeg meg alltid til desember. Jeg hadde lært at om man var heldig kunne man oppleve blåtimen. Jeg hadde sett det flere ganger på jul i blåfjell, men hvert år var det like koselig hver gang den første blåtimen kom.

Nå sitter jeg foran ovnen og har nettopp lest ferdig boka mi! Den var helt fantastisk, for et spark i rompa og mer til… Wow! Den er virkelig vært å lese. Den heter ”You are a badass at making money”. Den minnet meg på hvorfor jeg prioriterer nettopp det jeg gjør her i livet. Alt fra de minste bagateller, som til slutt viser seg å ikke være bagateller i det hele tatt. Den gir oppløftende ord, og råd, den veileder mot det de fleste av oss vil ha… Økonomisk frihet! Den minner deg på at nettopp du kan få til det du vil!! Den er virkelig vært å lese. Jeg sitter igjen med masse pågangsmot, enda mer enn det jeg startet med. Det er helt fantastisk!

Jeg elsker bøker som dette, og har derfor allerede vært inne å bestilt meg en ny… Jeg gleder meg allerede til den kommer, jeg kan ikke vente!

Mens jeg satt og gjorde meg ferdig med siste siden kunne jeg skimte et blått lys fra vinduet… Det er ganske så kaldt ute, men jeg turte ikke håpe… Jeg fortet meg å lese ned siden, tok på meg jakka og skoene og gikk ut… Der, i slutten av januar fikk jeg oppleve blåtimen. Blåtimen som jeg lengtet etter når jeg var liten fordi jeg håpet på å se en nisse. Blåtimen som for meg skaper en helt fantastisk stemning.

 

 

Jeg ble stående å se rundt meg… Se ned de langstrakte jordene, og opp mot den vakre skogen. Jeg kunne høre Healy løpe på skaren, men ellers var det helt stille.

Det blå, vakre lyset som kommer fra himmelen. Som kommer sammen med vinteren og kulden. Det blå, vakre lyset som tilhører vinterhalvåret. Det er her… Atter en gang… Jeg kan ikke få meg til å blunke… Tenk om jeg går glipp av det! Det herlige, vakre, fine! Barndomsminnet, Gleden og troen. Det vakre, det fine, det vinter hverdagslige! Det viktige, det unike!!

Kjærligheten!

Stor klem til dere alle! Jeg heier på dere!

 

#kjærlighet #motivasjon #natur #norge #blåtimen #barndom #foto #bilder #jegheierpådeg

NATTEN HVOR JEG SKULLE FÅ SE SUPERMÅNEN, BLODMÅNEN OG ULVEMÅNEN <3

 

 

Det er natt, nærmere bestemt 04.34, natt til 21.Januar. Jeg lister meg ned trappa for å ikke vekke noen andre i huset, men det lykkes jeg ikke med, alle var våkne og klare for å se månen. Alt skulle skje i natt, men når jeg så ut vinduet var hele himmelen overskyet. Jeg stod ved vinduet et stund i håp om at det skulle lette, men nei… Det ble ikke sånn.

Rett før jeg hadde planer om å gå og legge meg igjen fikk jeg øye på en skygge utenfor vinduet mitt, men jeg kunne ikke se hva det var! Jeg stod helt stille for å ikke skremme det som var utenfor… Etter en liten stund kunne jeg se det, det var et rådyr… Nei, vent… to som var på vei til å legge seg ned i hagen. Jeg stod ved vinduet mitt en stund og observerte de to vakre skapningene. Den ene kunne jeg nå se ganske så klart, men den andre lå på andre siden av hekken så det var ikke så lett å se den.

Jeg stod der å så ut i nattemørket, og tankene begynte å surre. Jeg tenkte på at det var litt leit at jeg ikke fikk sett den vakre månen, men det tok ikke lang tid før tanken om at ”Alt skjer av en grunn” dukket opp i hodet mitt, og da lot jeg de tankene ligge og snudde ryggen til vinduet i stua og rettet nesen tilbake til soverommet!

 

 

Da jeg var tilbake i senga lå jeg en stund å tenkte på hvor takknemlig jeg er for alt jeg får muligheten til se og oppleve hver dag som moder natur viser meg. Det er ikke alt som er så selvsagt, og noe trenger litt fantasi som fundament, men alt i alt er jeg så ubeskrivelig takknemlig for hverdagens vakre øyeblikk! Selv om jeg i natt ikke fikk sett månen, vikk jeg vitne det vakre dyreliv som beveger seg rett utenfor vinduet mitt!

Så utrolig takknemlig! Takk <3

 

#måne #moon #norge #nature #natur #takknemlighet #takknemlig #kjærlighet #modernatur #natureheart #foto #bilder

SUPERMÅNE, BLODMÅNE OG ULVEMÅNE <3

 

I kveld er månen litt ekstra stor, og fantastisk vakker! Fra der jeg bor kan jeg se den klart og tydelig. Den vakre dragen som ser på meg med ett øye, og i dag er den lys våken. Den har fullstendig oversikt over oss alle. Den har tatt oss alle under vingen og passer på oss. Det er så deilig å tenke på! Helt siden jeg var liten har mamma fortalt om den flotte dragen som ligger under himmelkvelven og ser ned på oss. Jeg ser for meg en stor rød drage… Kanskje som dragen i Shrek! Det eneste som er forskjell på denne dragen, og dragen i Shrek er at denne kan skifte farge… Av og til er den rosa med et hint av rødt. Av og til er den mørke blå, nesten svart! Det kommer helt an på dagsformen. Noen dager kan man ikke se den i det hele tatt!

Jeg føler meg så trygg når jeg kan se at dragen ser på meg med sitt ene øye. Da vet jeg at jeg kan slappe helt av, og puste ut… Det høres kanskje litt rart… Kanskje du ser opp på himmelen, men du kan ikke se den flotte dragen som jeg snakker om… Prøv igjen, men denne gangen må du åpne opp for fantasien slik at dragen får muligheten til å vise seg. Når du står ute og er på vei til å se opp, tenk på dette: Månen er det ene øye til dragen, også lar du deg rive med i fantasien og skap din egen drage! Det er ikke sikkert at det jeg ser er det samme som du ser. For alt jeg vet kan du se noe helt annet, og det er helt fantastisk!

 

 

Den 21. Januar som er i natt er månen helt ny, og det er super måne, ulvemåne og blodmåne… Det er en måneformørkelse! I Norge skjer dette kl 04.34 i natt og jeg har satt på vekkeklokka. Jeg er klar for å se den blodrøde månen! Det er 10 år til neste gang man får muligheten til å se det som kommer til å skje i natt, jeg gleder meg! Det er akkurat som en liten unge på julaften. Jeg kan ikke vente! Jeg håper av hele mitt hjerte at himmelen er klar slik at jeg faktisk får muligheten til å oppleve det vakre moder natur forbereder for oss i natt, og kanskje bare kanskje får jeg se dragen blunke til meg!

Kjærlighet fra Nature Heart! <3

 

#måne #måneformørkelse #norge #natur #fantasi #vitenskap #foto #bilde #natt #10årtilneste #glede #utno #norway

DON’T FEEL LIKE CRYING <3

 

 

Den glitrende snøen skinner mot meg da jeg kjører opp bakken til gården hvor mormor og morfar bor. Det er cirka -10 grader, og en del snø. Det er et skikkelig flott vinterlandskap! Snøen skinner som små diamanter… Det er så vakkert!

Jeg får akkurat parkert bilen, før jeg kjenner at jeg har helt utrolig masse energi i dag! Det er så deilig! Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg, smilet strekker seg fra øre til øre, latteren sitter løst og jeg har den nye sangen til Sigrid på hjernen ”Don’t feel like crying” Den er så bra! Det er som et skikkelig gult påfyll! Jeg kan ikke annet enn å smile, og danse når jeg hører den! Jeg må innrømme at jeg har hørt på den neste på repeat siden den kom ut i går!

 

 

Etter en god, flere timers lang kaffe pause reiste jeg fra mormor og morfar. Det er alltid så hyggelig å besøke dem. De ler og tuller, det er ingenting som er så høytidelig, det er så godt! Det er virkelig herlige mennesker! Med en gang jeg satt meg i bilen satt jeg på sangen på full guffe igjen, og bestemte meg for at i dag er dagen for en skikkelig tur på byen med jentene! Danse til bena ikke orker mer… Det hadde virkelig passet meg helt perfekt! Slik blir det!

For å høre den nye sangen til Sigrid klikk HER ! Skikkelig gult påfyll, og en fantastisk start på helga <3

Jeg ønsker dere alle en flott helg! Kjærlighet til dere alle <3

 

#glede #gult #sang #sigrid #dontfeellikecrying #godhelg #snø #nature #natureheart #besteforeldre #norge #bilder #foto

SNØEN DALER

Landskapet rundt meg er helt hvitt, de vakre grønne trærne lyser opp som et avbrekk fra det intense hvite. Jeg står helt rolig å ser opp… Fra en helt hvit himmel kommer det til syne noe grått og lite, for så… Det er snø! De store flotte snøfillene kom dalende mot meg…

Bare på en liten stund hadde det nå kommet et skikkelig snøteppe som omfavnet oss.

Det er en helt unik følelse å gå der helt lydløst med dempere fra helt ny snø, kjenne snøfillene treffe ansiktet mitt, og smelte sakte men sikkert mot den varme huden min. Litt lenge fremme kan jeg se mamma og Healy løpe. Mamma kaster snø til Healy, og jeg tror faktisk ikke Healy noen gang kan bli lei av den leken. Det er helt nydelig å se på!

 

 

Det er helt stille rundt meg! Jeg liker å ta litt avstand fra det som lager lyd, men jeg liker også å være midtpunkt en gang i mellom. Jeg trenger bare å lade batteriene mine i stillhet, og komme sterkere tilbake senere! Det er en fantastisk følelse å være kapabel til å nyte eget selskap, og ikke ha behov for noen eller noe annet, men på en annen side elske å være sammen med andre!

Jeg kan nå skimte huset mitt gjennom skogholtet. Healy og mamma er nesten hjemme allerede. Et lite smil lurer seg frem i munnviken min, og minner meg på hvor heldig jeg er som har alle de fantastiske menneskene og dyrene rundt meg! Det tar meg cirka 5 min å gå hjem fra der jeg står akkurat nå, men i dag tror jeg det tok i hvert fall 10 min. Jeg tok meg god tid, hørte på alle lydene fra fuglene som kvitret og Healy som løp alt han orka over jordene. En fantastisk start på dagen!

 

 

Kjærlighet til dere alle! <3

 

#natur #jenterpåtur #norge #natureheart #oppmerksom #kjenne #føle #bilder #foto #tur #landskap #norsknatur

HVA GJØR DU FOR Å BRINGE POSITIVITET, OG GLEDE INN I DAGEN DIN?

 

Jeg våkner med en gang alarmen går. Da mener jeg som en maskin, jeg spretter opp av senga som om at det er historie at jeg lå og sov for bare noen sekunder siden. Ja, jeg er et typisk A menneske, eller som noen kanskje ville kalt det A+. Det neste som skjer i hodet mitt er at tankene begynner å rulle. Noen tenker på hva de skal i løpet av dagen, noen begynner å grue seg, eller glede seg til noe som skal skje, men jeg tenker ”MAAAT”. I hodet mitt høres det ut som et monster som roper av all sin kraft, fordi det er redd for å ikke få gjennom budskapet sitt.

Så jeg gjør som matmonsteret mitt sier, jeg går å fikser meg mat. Når hele havregrøts bollen er spist opp er matmonsteret mitt rolig, avslappet og klar til å starte en fantastisk ny dag, og jeg har et godt smil om munnen. Perfekt!

Jeg sitter på krakken ved vinduet mitt og ser ut på fuglene som koser seg på fuglebrettet. Etter julen har vi flyttet juletreet vårt ut, og festet det til fuglebrettet slik at fuglene også kan ha glede av vårt vakre tre. I dag er det utrolig mange fugler under juletreet, og det er så koselig å se på. Det er akkurat som om de har den beste festen hvor bare fugler er invitert, solen titter frem og det er rim på hele treet. Det er så vakkert!

Jeg sitter på krakken min en stund å reflekterer over hvor viktig de tankene jeg velger å gi oppmerksomhet om morgenen er for resten av dagen min. For eksempel, velger jeg å starte dagen uten mat, ender det opp med at jeg blir sur fordi jeg er sulten og deretter går det bare nedover inntil jeg bestemmer meg for å spise. Da er resten historie, og jeg er som regel glad og positiv resten av dagen. Er det noe jeg gruer meg til kommer som regel ikke de tankene til syne før tanken på ”MAAAT”, og for meg blir alt bedre med mat.

 

 

Vi er alle forskjellige, med forskjellige behov. Vi må alle prioritere det som gjør at nettopp vår dag blir super! Hva nå enn du gjør om morgenen så lenge det fungerer for deg slik at dagen din blir fantastisk, så er det perfekt! Alle fortjener positive dager, jeg har i dag delt min metode for hva som gjør at jeg gleder meg til hver eneste dag og dagen i dag. Det er nettopp det at jeg har funnet min ting som gjør at jeg hver dag kan starte dagen på en positiv måte og bringe den positiviteten videre gjennom dagen!

Hva gjør du for å bringe positivitet, og glede gjennom dagen din?

Jeg heier på deg! <3

 

#mat #positivitet #motivasjon #bilder #natur #natureheart #foto #rutiner #glede #norge #vakkert 

ALT DET VI KAN ER SÅ IMPONERENDE!

 

 

I dag er dagen for å hylle oss selv. Finne fram alle de tingene vi er gode på, legge vekk alt det vi ikke har lært enda, og kanskje føler oss mindre gode på. I dag er dagen der du og jeg skal imponere oss selv. Jeg er klar! Er du?

Jeg har flere ganger tenkt på alt vi kan, alt vi har lært, men som ikke vi selv legger merke til på en daglig basis! Alle disse tingene jeg snakker om er de tingene som man ikke får diplom for, eller en grad utdelt. Det er ting som vi lærer oss på daglig basis. En ny fun fact, en måte å huske flere navn, å fyre i ovnen, være empatisk, og snill mot de rundt oss og oss selv. Det er alle de tingene du ikke visste dagen før. Alle de tingene du hver dag trodde du ikke kunne, men som i slutten av dagen viser seg at du faktisk kunne allikevel! Er det ikke fantastisk!

Jeg ble i et tidligere innlegg minnet på at jeg ikke hadde delt noen av mine mål for 2019 med dere. Det har jeg tenkt til å dele i dette innlegget er et av mine personlige dagsmål. Jeg har som mål at hver dag rett før jeg legger meg så skal jeg ramse opp høyt for meg selv hva jeg har lært den dagen. Da inkluderer det ALT. Alt jeg ikke kunne når jeg sto opp, men som jeg nå kan. La meg ta et eksempel. I går… Lærte jeg å fyre i en ny ovn. Ingenting å le av, jeg kan fyre i ovnen, men denne har jeg slitt med, det viser seg at en pinne for mye var nok til å unngå fyr i ovnen, men nå vet jeg det! Jeg lærte meg også nye metoder for å raskere designe noe i illustrator og phootoshop.

 

 

Bare tenk på det! Hver dag lærer vi noe nytt, men veldig ofte glemmer vi og klappe oss selv på skulderen og rose oss selv for at vi har tatt imot ny kunnskap og lærdom. Dette er viktig! Jeg er en mester på å sette veldig høye mål for meg selv, noen ganger utrolig hårete mål. Jeg blir helt besatt av å nå de målene og glemmer alle de daglige seierne som gjør at jeg dag for dag kommer litt nærmere mitt hårete mål.

Et av mine mål for i år er å hver kveld gjennomføre en ”høytlesning” av ny kunnskap for meg selv, og deretter fortelle meg selv at jeg er flink og at det er godt jobbet! Det anbefaler jeg deg å gjøre også! Uansett hvilken situasjon du befinner deg i livet ditt så lærer man ubevisst nye ting hver dag. Bli bevisst og ros deg selv for at du dag for dag kommer litt nærmere ditt mål, og hver dag tilegner deg ny kunnskap!

Jeg heier på dere! Kjærlighet fra Nature Heart! <3

 

#nature #natureheart #mål #goals #natur #kunnskap #motivasjon #lærdom #norge #foto #photo #landskap #norway

VÅRSKRIKET!

Etter en fin tur har vi kommet oss tilbake til gården. Jeg er nå på besøk hos en av mine veldig gode venninner. Vi har gått en flott tur over jordene rundt gården hennes. Det er helt hvitt, skikkelig skare på snøen, og solen står lavt på himmelen og reflekteres i skaren som ser ut som krystall i skinnet fra sollyset.

 

 

Se for deg et helt hvitt landskap, og midt i det hele ligger det en gård. Rett ved stabburet står det en bålpanne klar til grilling med noen trestubber til å sitte på dandert i sirkel rundt pannen. Vi har tatt med oss hvert vårt saueskinn og en kopp med kakao, det var helt perfekt! Varmen fra bålpannen kunne kjennes på ryggen, og sprakingen fra den tørre veden kunne høres i bakgrunn… Hærlig!

Vi satt helt uten å si noe til hverandre en god stund. Solen var på vei ned, og prydet himmelen med en vakker kombinasjon av rødtoner… Det var så vakkert… Jeg kjente jeg begynte å bli litt kald, men ønsket ikke å gå inn før solen hadde gått helt bak horisonten. Stillheten preger oss en god stund til, hvor plutselig min gode venninne sur seg mot meg og spør ”skal vi ta vårskriket?” Uten å si noe mer kan man høre vi begge trekker pusten så dypt vi kan, og skriker av full hals. Vi begge holder den skjærende tonen så lenge vi har pust, mens vi ser på hverandre og smiler av hele hjertet. ”Nå kan våren komme” sa vi begge i kor.

 

 

Våren…

Du er ønsket, kan du ikke komme snart?

Jeg kan se snøen ligger fortsatt

Men når?

Når er tiden inne for at du skal få pryde vårt vakre landskap igjen?

Våren, med din lettende følelse av fornyelse

Du er savnet. Det er lenge siden jeg har sett deg.

Våren…

Jeg har nå ønsket deg velkommen.

Mitt vårskrik runger så langt min stemme når.

Ahhhiiiiiii…

Du er velkommen, vi og jeg svaner deg!

Kjærlighet fra Nature Heart! <3

 

#dikt #tur #natur #natureheart #foto #naturbilde #vår #vårskriket