AKSEPTERE FORSKJELLER?

 

Det er søndag morgen og jeg er klar for en ny dag. Jeg beregner litt dårlig tid til trikken, så ender opp med å løpe… Med stor sekk på ryggen, og hunden min under armen gikk det akkurat, jeg rakk trikken… hehe! Da jeg kom til Oslo s setter jeg meg i trappen ned mot plata og bare nyte solen. Alle trillekoffertene som ruller i takt med raske skritt. Noen raskere enn andre… Jeg nyter varmen fra sola mot ansiktet mitt, og ved min side sitter en trofast venn og nyter øyeblikket sammen med meg.

Mens jeg sitter der begynner tankene å løpe! Alle de forskjellige menneskene… Tenk så fantastisk! Tenk så flott at ingen er like. Alle har sine ting som er ekstra ordinert for den de er… Jeg er utrolig facinert! Et smil brer seg over ansiktet mitt mens jeg tenker på hvor heldig vi er som er forskjellige…

 

 

 Veldig ofte tenker jeg på alt det presset vi i dagens samfunn står ovenfor: Hvordan man ser ut, hvilke venner man har, hva man jobber som, hvilken utdannelse man har osv. Jeg må ærlig si at jeg er så stolt over å ikke ta de samfunns forventede valgene, men at jeg tar valgene mine for meg! At andre liker ting jeg kanskje ikke liker så godt, passer jo meg og alle andre perfekt. Alle får gjøre det de liker best!

Det jeg føler mest press på er kanskje utdannelse og jobb. Hva er grunnen til at vi presser oss selv fra skole, til mer skole til jobb. Kanskje man til og med ikke liker det man studerer eller jobber med. Man vurderer kanskje å slutte å starte med noe nytt, men tørr kanskje ikke. Det hjelper da ikke om noen kommer med påstander som man ofte hører i dag. “Du får deg ikke jobb uten utdanning lenger” “En bachelor er ikke bra nok, du MÅ minimum ha master ” , “å? så du har bare fagbrev?” eller “Tar du deg en pause vil du få hull i CV?en… Det er ikke bra!”.

Fraser som dette mener jeg er en av mange grunner som bygger opp under at unge og eldre sliter mer med psykisk helse nå i dag enn hva de gjorde før. Ikke vær redd, du får jobb uten en høyere utdanning. Det kan henne det tar litt lengre tid, men det er ikke umulig! Bare vær litt kreativ! Nummer to: Fagbrev er fantastisk bra! Hva skulle vi gjort uten alle fagarbeidere? Uten snekker, rørlegger, elektriker osv. Vi hadde ikke klart oss uten de! Nummer 3: Hull i CV… Du gjør alltid noe med livet ditt, så om du har noen såkalte materialistiske hull, så går det også veldig fint!

 

 

Jeg sitter i trappen ned til plata, med solen varmende i ansiktet og alle disse inntrykkene strømmer på… Et lite sekund stopper jeg opp og bare nyter tilværelsen og alle refleksjoner stopper. Rett før jeg løper til toget streifer tanken meg igjen…

Hva er grunnen til at vi sliter sånn med å akseptere forskjeller, når vi egentlig setter veldig pris på de?

SKYENE I FORMASJONER!

 

Jeg sitter i bilen, det er helt stille selv om det sitter flere i bilen sammen med meg. Det er helt blå himmel, eller egentlig ikke… hehe, det er en del skyer. De vakre sjatteringene i blått som svever over himmelen. Alle detaljene en sky har… Jeg begynte å tenke meg om… Har jeg egentlig sett to like skyer noen gang? Svaret er, nei. Eller jeg tror i ikke det… Fantasien min begynner å løpe, og jeg minnes alle de gangene jeg har ligget og bare sett opp på skyene.

 

 

Har du noen gang ligget på ryggen midt i mellom alle blomstene på en gresslette eller eng og bare eksistert… Sett på alle formasjonene en sky kan lage. Hastigheten som skiller de forskjellige skyene fra hverandre… Det er helt unikt. Følelsen av gresset som klør litt, men varmer og omfavner deg. Alle inntrykkene og historiene som man kan lage om man kobler sammen fantasien og formene på skyene… Det er helt magisk. Dinosaurer, ansikt, store bygninger eller en hel historie. Det stopper aldri. Har du aldri gjort dette før, så prøv! Finner du det vanskelig å se på skyer som noe annet enn skyer, ta med deg et barn. Det barnet vil mest sannsynlig begynne å fortelle deg om alt den ser helt fra dere legger dere ned i det myke gresset. La deg rive meg i historien og skyene vil aldri bare være skyer lenger.

 

 

For meg kommer historiene løpende på samlebånd når jeg ser opp på himmelen og tankene begynner å løpe. Det vekker et smil i meg… Det er enda en ting i min hverdag som får meg til å smile. Fokuset mitt er ikke lenger på at det ikke er skyfri himmel. For meg blir bare smilet og lykken enda større om jeg ser en knall blå himmel med noen skyer som rører seg der!

Det er historie, det er lykkens smil!

MITT FORBILDET!

 

 

Du er helt unik! Det er du som hver morgen stråler positivitet. Det bustete håret ditt før du har gredd det “tiltrekker” seg positivitet… Hehe i alle fall virker det sånn! Du har i prinsippet ikke noe du MÅ gjøre hver dag, fordi du per dags dato er ufør, men det stopper deg ikke. Hver dag er forskjellig. Den ene dagen kan være litt verre enn andre fordi du sliter med smerter i ryggen, men hvem hører vel om det. Et mer løsningsorientert og fantastisk menneske skal man lete lenge etter. Etter mange år med lærdom og feiling har du endelig funnet noe som fungerer for deg. Jeg er så utrolig glad på dine vegne! Jeg sier det igjen du er fantastisk!

“Dette fikser vi”, “Bare vent litt så finner vi en løsning”, “Dette er ingen problem”. Disse uttrykkene kommer stadig fra deg. Uansett hva som inntreffer i livet ditt klarer du å takle det. DU er sterk, DU er selvstendig, DU gir aldri opp, DU er vanvittig positiv, DU er løsningsorientert og en hel masse mer! Jeg kunne ramset opp i en evighet for jeg kan ikke komme på hva som ikke er positivt ved deg!

 

 

Du viser meg, alle rundt deg og ikke minst deg selv hvor fantastisk du ER, og hvor trygg du er i deg selv. Jeg beundrer deg for det! Det du gjør hver eneste dag… Står opp og starter dagen med et helt unikt smil som smitter herfra til månen. DU har gjort at jeg alltid føler meg trygg rundt deg, og i meg selv! Du viser meg at alt er mulig om jeg bare har rett fokus og jobber for det! Du har i alle år løftet meg opp og dyttet meg fremover!

Jeg kunne aldri ha bedt om at noen andre skulle hatt den rollen du har i livet mitt! Tusen takk for at du er forbildet mitt!

 

 

 UNIKE, FLOTTE, YDMYKE OG POSITIVE

MAMMAEN MIN <3

 

ÅPNE ØYNENE DINE!

 

Lukten av saltvannet og lyden av bølgene som slår mot stranden. Det føles ikke virkelig! Denne helgen har jeg fått oppleve hva det vil si å få lov å være nær havet på en ny måte. Hva jeg er kapabel til å oppleve bare jeg åpner alle sanser, og lar naturen slippe inn. Man skulle ikke tro det var så vanskelig, men det er virkelig en utfordring. Man skal ikke bare omprioritere fra de vanene man har hatt, men også begynne å fokusere på ting og opplevelser som man kanskje bare har tatt for gitt tidligere! Jeg sier til meg selv daglig, “åpne øynene dine!”. Det er så mye man kan se om man bare er oppmerksom. Jeg ønsker ikke å bare eksistere i mitt liv, jeg ønsker å ta del i det med alt jeg har!

 

 

På lørdagen satt jeg på brygga hele formiddagen, men glemte helt å kjenne på vannet. Jeg innbilte meg at det ville være iskaldt… I går tok jeg meg selv og mine fordommer med ned til vannkanten for å kjenne på vannet. Det var DEILIG! Jeg kunne holde hendene under vann lenge fordi temperaturen ikke lå langt fra kroppstemperatur inne på grunna… Tenk så feil kan man ta! Fordommer stemmer sjelden, men hvorfor i all verden skulle jeg ha fordommer mot det vakre havet. Det er vanskelig å vite. Jeg har tenkt en del på det, og jeg kommer ikke opp med noe godt svar… Heldigvis tok jeg meg selv i det, å fikk oppleve lukten og følelsen av saltvann på hendene. I tillegg jekket ned fordommene mine litt! Hehe…

 

 

Like ved vannkanten fikk jeg se gåsunger på et tre som var blitt gule allerede. Det gjorde virkelig dagen min. Jeg løp bort for å lukte på de og endte opp i latterkrampe fordi jeg luktet litt ivrig på de, og ble helt gul av pollen på nesa! Tenk at så lite skulle til for at lykkefølelsen skulle vise sin skikkelse den dagen også <3 Vi er heldige som har så mye flott natur rundt oss… Føler virkelig på følelsen av takknemlighet, takk!

 

EN VAKKER LITEN PERLE LANGS SJØEN <3

I dag ønsker jeg å dele dagen i dag! Dere vil senere få høre fortsettelsen på mitt opphold i Sør-Afrika <3

Et lite avbrekk fra hverdagen, og jeg får lov å være her! Sverige, nærmere bestemt Ödsmål. En vakker liten perle langs sjøen. Jeg sitter nå på brygga, solen har nettopp kommet over bakketoppene. Det er faktisk litt kjølig… Hvem bryr seg vel om det. Bølgene skulper under meg, jeg kan kjenne lukten av saltvann! Livet er virkelig herlig!

Utsikten fra der jeg sitter å skriver akkurat nå ser slik ut! Er det ikke vakkert!

 

 

Stranden der jeg lekte dagen lang når jeg var liten. Wow! Bølgene skvulper mot berget, som en søvndyssende melodi… Jeg er helt alene ingen andre har våknet enda. Jeg setter enorm pris på å få lov til å være alene i et slik øyeblikk. Ingen andre som forsøker å fange oppmerksomheten min, ingenting annet å fokusere på. Smilet mitt slipper ikke taket. Jeg føler meg så lykkelig og heldig for å få lov å oppleve stillheten ved sjøen. Sjøen som forteller en historie om alt den har sett og hørt! Jeg forestiller meg båter i alle mulige former som krysser det fantastiske havet vårt. Alle utfordringer de kommer utfor på grunn av vår vakre natur, og kreftene naturen er tildelt. Hva skulle vi gjort uten alt dette?

 

 

Jeg var plutselig ikke alene lenger. Det kom en som skulle utnytte muligheten til å fiske litt. Han sitter der, helt stille. Hvem denne karen er vet jeg ikke, men han ser ut til å ha samme intensjon som meg. Bare sitte her alene… helt stille…  Han kaster snøret ut i vannet i håp om hell. Sveiver inn, og kaster det ut igjen. Så lenge jeg satt der hadde han ikke hell i fiskingen, men hell i roen. Det så for meg ut som at han egentlig ikke brydde seg noe om han fikk noe napp så lenge roen var til stedet. Jeg tok feil… Plutselig var han på vei til å fange en stor flott ørret, men så slapp den taket. Mannen utrykket skuffelse over at fisken slapp taket, men som jeg sa til han “Da var det sikkert meningen at du skulle få en som var større” Mannen smilte og fortsatte sine kast!

 

 

Fiskingen kan sammenliknes med utfordringer vi har i livet. En fisker kaster snøret ut i vannet i håp om fisk, ikke en gang kaster han snøret, men utallige ganger i løpet av an dag, men gir ikke opp før han får napp. Når vi skal gjøre noe nytt, forsøker gang på gang, men lykkes kanskje ikke med en gang… Det kan være utrolig irriterende, og de fleste av oss gir opp om det ikke går etter de 5-10 eller 20 første forsøkene. Hva er grunnen til at vi gir opp? Selvtilliten vår som sier at vi skal klare det, hvor reiste den? Det er vanskelig å si…  Det viktigste er å følge sin egen indre drivkraft! Av erfaring om jeg ønsker å få til noe så kommer min indre motivasjon og drivkraft til å lede meg fremover. Gjør jeg noe for å bare tilfredsstille eller imponere andre vil det være vanskeligere å nå det målet. Min egen motivasjon vil ikke være tilstede på samme måte. Min teori er at psyken klarer bare å dra meg dit jeg virkelig vil. Forsøker gang på gang og til slutt så klarer man det, men gjør det for deg selv! Det er ditt liv… TA ANSVAR!

SÅ FJERNT, MEN ALLIKEVEL ER VI SÅ NÆR!

 

Jeg våknet morgenen etter ankomsten til Sør-Afrika. Følelsen av lykke fylte kroppen min, var det virkelig sant? Nytt land, nye opplevelser og nye mennesker. Jeg kan ikke beskrive hvor klar jeg var for at denne dagen skulle starte, slik at jeg kunne få lov å fortsette denne fantastisk reisen. I dag skulle vi ha full omvisning i Johannesburg og Soweto (Et Town chip så stort at det kunne ha hvert et land alene). Gledet meg til å se hva denne byen hadde å tilby. 

 

 

Det klasseskillet jeg opplevde her var av en helt annen verden. De flotteste bygninger og folk i pene klær gikk langs gatene, og bare to kvartal lengre borte var det så vidt bygningene fortsatt sto… Det var helt utrolig hvor tydelig et klasseskille kunne bli for offentligheten. Jeg husker jeg kjente på en følelse av frykt, det føltes virkelig ikke trygt å kjøre langs de gatene. Det var en følelse jeg aldri hadde hatt før. Gleden over og komme seg ut av de gatene var en glede jeg ikke kan beskrive. Jeg følte meg trygg igjen, det var deilig. Jeg ble også lei meg på folkene som bodde der sine vegne. Den følelsen jeg bare kunne kjøre fra lever noen meg hver dag. Forferdelig!

Vi kjørte videre til et type galleri og et prosjekt som ble kalt “I was shot in Joburg” Barn og unge var hentet fra gatene til dette prosjektet fordi de var flinke til å ta bilder og tilbudt en plass til å vise sin kunst. Så masse sterke historier som lå bak disse bildene. Det fikk meg til å fokusere på hva mine bilder betyr for meg. Alt fra en blomst, portrett til landskap. Hvorfor tar jeg egentlig disse bildene? De vekker en følelse i meg som jeg bedre kan beskrive med et bildet enn med ord. Det er jo alltid en grunn til at jeg velger å ta opp telefonen og ta et bilde! Alt vi gjør, gjør vi jo av en grunn. Eller gjør vi det? 

 

 

Neste stopp var Soweto, der vi møtte en gate fylt av masse boder, og lokale folk som danset tradisjonell dans. En gate som føltes som en coctail av følelser… Redsel, glede, samhold og alle følelser du kan tenke deg raset gjennom kroppen min. Alle disse menneskene fortale en historie… Hva var deres historie? Tenk på det, alle mennesker har sin egen historie. Det er bare opp til oss om vi ønsker å ta del i deres historie! Da vi kom litt lengre opp i gata ser vi en flokk smilende barn som står å venter på oss. Vi skulle få lov å besøke et barnehjem som jeg forsto foregikk på samme måte som S.F.O her i Norge. Etter skolen så kom de hit, lekte, lærte om hagearbeid, men hovedsakelig kunst. Dette tiltaket var opprettet i hovedsak for å holde barn unna gatene og trøbbel. Opplevelsen av å få være sammen med disse barnene og kunne få lov å hjelpe de, og gjøre en forskjell i deres hverdag var unik. Folkene på denne plassen hjalp også barna å søke på skoler i håp om scholarship rundt i hele verden. Når jeg var der fikk jeg vite at en av jentene på åtte år hadde fått aksept på en kunst skole i Tyskland og skulle flytte dit alene neste år. Tenk på det, hun er åtte år og skal reise hele veien til Tyskland alene. Tenk på den bragden et barn skal bære alene. Virkelig tøft, men i deres situasjon kan dette være det beste som noen gang skjer i livet deres. Tenk hvor privilegerte vi er her i Norge. Husk at alt er ikke en selvfølge selv om det kan virke sånn for oss!

 

 

Etter denne dagen, satt jeg igjen med utrolig mange følelser. Den sterkeste følelsen, var følelsen av at verden er absurd. Så store forskjeller, men allikevel er vi så nære hverandre på så mange måter… 

REISEN TIL ET NYTT LAND <3

 

 

Det var blitt desember og nye eventyr var i vente. Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle reise til Sør-Afrika i to måneder på en kattefarm. Når jeg sier kattefarm så mener jeg ikke akkurat huskatt… Løver, geoparder, servals og masse mer var meg i vente. Jeg gledet meg helt enormt. Ikke bare skulle jeg få lov til å reise til et nytt land, men jeg skulle også få lov å jobbe med ville rovdyr. Følelsen av redsel kom krypende. Alle spørsmålene om hvordan det kom til å bli, svirret rundt i hodet mitt… Var det dette jeg virkelig ville, jobbe med dyr som praktisk talt kunne spise en sånn som meg til frokost! JA, det var faktisk dette jeg ville! Jeg hadde lett etter et slikt opplegg i flere år, og endelig hadde jeg funnet det. FELIDAE… Plassen jeg skulle oppholde meg de neste to månedene.

Jeg hadde bestemt meg for å reise alene, man treffer alltid så masse hyggelige mennesker når man selv er åpen for nye møter. Når man reiser alene blir man også tvunget til å ta kontakt med nye mennesker. Dette åpner også dørene til endring i planer og uventede opplevelser. Det er virkelig en av faktorene som gjør reising så spennende for meg!

12. desember gikk flyet mitt til Sør-Afrika. Det tok meg ca 30 timer i reising fra jeg gikk ut døra hjemme til jeg var fremme på hostellet i Johannesburg. Reisen gikk veldig bra bortsett fra at de som skulle hente meg hadde glemt meg bort… hehe! En gammel mann fikk se meg gå og lete på flyplassen etter noe, og spurte om jeg trengte hjelp. Hans datter ringte SAVE (De som hadde ansvar for at jeg kom meg fra a-b i Johannesburg) og bare noen minutter etter var det en smilenes kar på plass. Er det noen sak, det meste fikser seg!

 

 

Vi kjørte bil fra flyplassen til hostellet. Allerede på vei dit begynte inntrykkene av det nye landet å sige inn. Når jeg så meg rundt la jeg merke til at alle eiendommene hadde høye murer eller gjerder. Dette fikk jeg fortalt var på grunn av at man skulle holde folk ute fra eiendommen og beskytte seg selv for innbrudd. Det er litt av en omveltning, når man kommer fra trygge Norge til dette. Selv om jeg har reist mye rundt i verden opplever jeg alltid masse nytt når man kommer til et nytt land. Det er like spennende hver gang, jeg elsker det.

 

 

Da jeg ankom hostellet, fikk jeg tildelt en seng blant syv andre senger inne på et lite rom. Det var virkelig en ny opplevelse å dele rom med syv ukjente, nye mennesker.  Den kvelden lå jeg i sengen og fikk ikke sove… Jeg fant frem dagboka mi og startet å skrive… Jeg hadde bestemt meg for at denne turen ville jeg ha muligheten til å se tilbake på i detaljer, så derfor bestemte jeg meg for å skrive dagbok hver dag i to måneder, og jeg gledet meg!

Reisen til et nytt land hadde startet, og jeg kunne ikke vente på fortsettelsen!

 

TO MÅNEDER BLE TIL…

 

 

Min ansettelse på to måneder var snart over. Jeg hadde nå hvert ansatt i deler av juni, hele juli og vi hadde begynt på august som skulle være min siste måned. Jeg kjente veldig på at jeg ikke var klar for å dra herfra enda. Jeg ville lære mer, være nær alle dyrene, maten og naturen. Foreløpig visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre når disse månedene var over og jeg gikk tilbake til, hva? Jeg hadde jo ikke lenger en jobb i Oslo og heller ingen leilighet. Hva skulle jeg egentlig gjøre? Søket etter noe nytt å gjøre, fordi jeg snart var ferdig med min kontrakt startet. Hva søkte jeg egentlig etter?

Det var så mange spørsmål som dukket opp i hodet mitt og jeg visste ikke hvor jeg skulle starte. Ønsket om å dra tilbake til byen var ikke der. Det var i alle fall sikkert. Da var en ting oppklart.

En morgen satt jeg og snakket om hva jeg skulle gjøre når jeg var ferdig. Midt i samtalen forteller sjefen at det er veldig mye å gjøre i September også så om jeg ville kunne jeg bli en måned til… Jeg kjente forelskelses følelsen kom tilbake. Muligheten til å fortsette en hverdag der jeg hadde så masse å lære, var perfekt. Min umiddelbare respons var bare, “ja”. Så var det avgjort, jeg skulle forbli i Hallingdal en stund til. En lettelse over at jakten etter noe nytt kunne settes på pause.

 

 

Plutselig var september over og jeg var fortsatt på gården og ønsket ikke å forlate plassen. Det ble november og desember. Jeg var fortsatt her. Jeg hadde virkelig funnet plassen min for nå. Jeg fikk stadig spørsmål om hvor lenge jeg hadde tenkt til å bli værende. Fordi jeg skulle jo bare være to måneder sa de… Hvor svaret mitt til alle var… “Så lenge jeg trives her, og de vil ha meg her, så kommer jeg til å bli” Ansiktsuttrykkene jeg har fått etter dette svaret har virkelig fått meg til å le masse. Folk tror nok ikke sine egne ører når de hører at jeg ikke har en plan. Alle MÅ jo ha en plan… NEI, det går faktisk veldig fint uten en materialistisk plan også, tro det eller ei! Jeg tror at det handler om hvor fokuset i livet ditt er. Fokuserer du på hva folk tror og tenker om deg, så blir det veldig vanskelig med en slik “plan” som jeg har for mitt liv. Tenker du litt på deg selv så går det helt utmerket! Fordi for meg er det viktigste å være lykkelig i egnet liv!

 Jeg gikk ut i permisjon i desember som skulle vedvare tre måneder. Geitene trenger også en pause fra melkinga, de skulle nå gjøre seg klar til kjeing…

 

Det er virkelig deilig å kjenne på at man er til nytte og at hver dag tilføyer ny kunnskap og lykke! Så utrolig takknemlig for det, takk!

 

 

MITT SJELELIGE FRISTED <3

 

Jeg sitter på en stein helt alene og ser ned på Prestholt seter. Det er nydelig vær, solen skinner, det er litt kaldt, men lukten av sommer er på plass. Jeg kan kjenne at lykken fyller hele kroppen min. Jeg sitter og ser på at geitene mine, alle 200 av de løper forbi med en livsgnist man sjelden kan se hos andre enn dyrene. Jeg lurer på hvorfor det er slik at vi mennesker ofte trenger at alt skal være perfekt etter planen for at en situasjon skal gjøre en lykkelig. Hmm… underlig, hvorfor kan vi ikke bare sette pris på se små tingene som dukker opp hver dag flere ganger om dagen. Alt fra at noen smiler til en, eller at solen skinner, eller den første hestehoven om våren…

 Geitene har en lang reise foran seg hver morgen. De er på vei ut på beite. De kommer ut på myrene, og de gress og lyng fylte fjellsidene som en bølge. Noen av de hopper sidelengs, og gjøre noen krumspring underveis, det er fantastisk å se på. Mens noen har mer enn nok med å bare følge etter. Jeg sitter fortsatt på steinen min og observerer de bevege seg grasiøst utover. Jeg kan nemlig ikke begynne å gå hjemover igjen før de har kommet så langt at ingen kan se meg lenger. Begynner jeg å gå hjemover og bare en av de ser meg, vil alle følge etter. De vil alltid følge etter lederen.

 

 

Jeg er så privilegert, hver morgen får jeg lov å følge disse flotte skapningene ut på beite og se de løpe av sted for å finne mat. Det er helt stille, med unntak av lydene som geitene lager. Det er ufattelig koselig! Selvfølgelig er det ikke alle av de som ønsker å gå ut på beite uten litt kos. De kommer opp til meg og gir meg en skikkelig rygg massasje og roper litt etter de andre som har full fart utover de flotte grønne myrene og fjell landskapet. Geit er flokk dyr og de vil aldri gå alene. Når noen av de har kommet litt for langt bak, vil de starte og rope på de lengre fremme for at de skal kunne klare å henge med.

 

 

Jeg må si at jeg virkelig lengter tilbake til mitt sjelelige fristed! Det er heldigvis ikke lenge til vi skal flytte oppover igjen… Kan bare ikke vente!

 

NESTE STASJON… ÅL

 

I mine egne tanker satt jeg på toget mot Ål i Hallingdal, som var nærmeste stasjon til der jeg skulle bo på en seter i de neste 2 månedene. Tankene svirra rundt i hodet mitt. Ville jeg trives? Hva slags hverdag gikk jeg til? Ville kroppen min klare å takle en så fysisk tung jobb? Når man tar min fortid som kontordame i betraktning? I tillegg til disse tankene kunne jeg kjenne på en følelse som liknet en forelskelse. Jeg beveget meg nærmere naturen og dyrene. Jeg… akkurat jeg skulle få lov til å bo på en seter og gjete geit hele sommeren. Hvor sprøtt er ikke det? Jeg husker at jeg syntes det var så absurd at jeg hadde sittet på en pult foran to dataskjermer i nesten et år og sett på solen, den flotte naturen og livet utenfor uten å kunne få være en del av det. Nå, endelig var det min tur. Jeg gledet meg så enormt. Jeg visste jo ikke til hva, men, bare alt!

Da jeg gikk av på Ål, kom en dame gående mot meg… “Er du Emeli?” Jeg smilte og sa “ja”. Dette var mitt første møtet med min kommende sommer.

 

 

Dagene fremover var jeg helt utslitt, men så gira at jeg hele tiden spurte om jeg kunne få gjøre mer. Vi hadde enda ikke flyttet opp til setra for sommeren. Derfor bodde jeg foreløpig på hovedgården i Hol. Jeg våkent hver dag med nytt mot og forelskelses følelsen satt fortsatt i meg. Jeg var så takknemlig for at nettopp jeg fikk muligheten til å oppleve dette.

Jeg fikk fort oppgaver som skulle gjøres mellom fjøsstellene. Det jeg likte best var å være med å se etter og fôre små kjeene, fordi da fikk jeg lov å kjøre 6-hjuligen på beite for å transportere fôret. Se for deg den vakreste blomstereng med stigning på høyre side og litt lett skog, med et lite, lite vann? Der holder årets kje til. Tenk så heldige de er som for lov til å være ute hele tiden. De lever virkelig livet.

 

 

Mitt første møte med kjeene var fullt overfall, hehe! De kom hele gjengen mot meg, og jeg snubla med fôr bøtta over meg, mista støvelen og var på bare sekunder begravd i kje. Virkelig underholdnings materiale for de som så på, hehe!

Dagene gikk og snart var det tid for flytting. Vi skulle endelig flytte geitene til seters. Da kom følelsen av privilegia og lykke, alt på en gang. Ville alle forventningene innfris? Det er vanskelig å si? Ikke det at jeg hadde noen andre forventinger enn følelsen av frihet.