MÅNESKINNET

 

 

Midt ute på en mørk landevei kan man se en bil. Det er vanskelig å si hvilken farge bilen har, men om man ser nøye etter i skinnet av månen kan man så vidt skimte en lys metallikk rosa farge. Typisk dame-bil tenker nok noen av dere. Ja, visst det er det også. En vakker dame kjører bilen, hun er i slutten av 40 årene, og et vakkert smil pryder ansiktet hennes. Beveger man seg enda nærmere kan man bli litt overrasket av en intens lyd kommer fra bilen. ”Hva er det nå hun holder på med!” Jo, visst det er hun og hennes datter som synger Twisted Sisters av full hals. Shit, det så gøy ut!

 

 

Ja, for dere som ikke har forstått det enda, så er det jeg som sitter i passasjersetet sammen med min mamma og synger av full hals! Ingen kan stoppe oss når vi først setter i gang. Sangen er ferdig og mamma skrur ned musikken og vi begge ler. En hjertelig latter! Så herlig.

Jeg blir sittende stille i roen av den vakre latteren hennes og bare kikke ut… Det er helt svart utenfor vinduet, annet enn den hvite snøen som markerer veien foran oss. En ny sang kommer på radioen og jeg vet jeg kan den, men jeg synger ikke denne gangen. Denne gangen er jeg til bare for å lytte. Det er så deilig. Det er akkurat som om de synger bare for meg. Jeg lever meg inn i de fantastiske eventyrene som det flotte vinterlandskapet tar meg med til. I hodet mitt er jeg midt inne i de dypeste skoger blant dyrene og nyter utsikten til månen.

Helt klar og lys i kveld. Den leder oss trygt hjem!

Helt stille

Måneskinnet

Det pryder de vakre marker

Et lite lys, et stort lys, alt lyset i nattens mørke…

Månen…

Når jeg ser deg, ser jeg en mann, en snill mann.

En mann som våker over oss.

Men ikke alene, sammen med deg…

Den snilleste skapningen der ute…

Dragen…

Jeg ser deg!

Liggende over himmelkvelven og blunke til oss med ett øye.

Jeg kan se du ser oss, og du ser meg.

Jeg elsker deg!

Helt stille

Måneskinnet

Det pryder de vakre marker

Et lite lys, et stort lys, alt lyset i nattens mørke…

Månen

 

ØNSKER DERE ALLE EN FLOTT NYTTÅRS AFTEN! OG ET FENOMENALT 2019 <3

 

#månen #måneskinn #dikt #godtnyttår #foto #bildet #utno #photo #norge #solnedgang 

FØLELSESREGISTER UTE AV KURS!

 

Noen dager er tøffere enn andre. Noen dager går bare av seg selv uten at man trenger å ofre det en tanke, men i dag er ikke en slik dag. Dagen i dag har vært tøff… Det har føltes ut som om hele mitt følelsesregister har bare kollapset og jeg ikke har visst hvor jeg skal gjøre av meg, i det ene øyeblikk sittet og grått over alle de fantastiske menneskene rundt meg. I det andre øyeblikk vært utrolig sint på alle og alt inkludert meg selv. I det tredje øyeblikk ledd så masse at jeg ikke har trodd jeg skulle få pusten tilbake. Hva skjer med dette?

Jeg stod for bare noen sekunder siden og danset midt på gulvet av soverommet mitt. Bare danset de bevegelsene som fikk meg der og da til å føle meg bedre. Det hjalp virkelig! Det er akkurat som om bevegelse hjelper hjernen og tenke på noe annet. Uansett hvor hardt man har kjørt seg fast så kommer man seg ut av det. Jeg klarer i hvert fall ikke å gå av ”dansegulvet” i dette tilfeller soveroms gulvet uten og lire fra meg et smil. Det er utrolig ofte at jeg ikke vet hvorfor jeg smiler, men det bare føles naturlig! Det er herlig og har en så enorm livsglede. Det er akkurat som om alle bekymringer jeg hadde tidligere på dagen bare forlater meg og finner veien et annet sted og jeg er fri for dagens bekymringer og kan bevege meg videre!

 

 

 

Bekymring

Dans

Bevegelse

Livet…

Det er virkelig vært å leve

Det er virkelig vært å nyte hvert eneste sekund

Det er virkelig vært å finne en løsning.

En løsning på dagens motgang

Morgendagens fremgang

Fremtidens seiere

Fremover…

Streke

Flotte

Verdifulle

DU…

Legg fra deg dine bekymringer bare for noen sekunder og lev. Lev bare litt! Neste dag kanskje du tillater deg noen sekunder mer enn i går! Og til slutt så vil du leve i ditt fulle potensiale hele tiden, hvert eneste sekund!

Jeg heier på deg! Kjærlighet fra Nature Heart <3

 

#Dikt #foto #bilder #natur #lev #livet #kjærlighet #bekymringer #elsk #dans #poesi #photo

JULEBORDSESONGEN- ER DET SOSIALT AKSEPTERT Å IKKE DRIKKE?

Julebordsesongen er godt i gang. Jeg er selv med på galskapen, men det jeg virkelig lurer på er hva folk mener er poenget med et julebord? For meg er det å samles, spise god mat og kose seg. Det er det tydelig vis ikke for alle. Det virker som om folk er redd for at man ikke skal bli akseptert om man ikke drikker nok. Hva er egentlig nok? Hva betyr det når noen spør ”Er du i form?”. Jeg har tolket det som om at man blir spurt om man begynner og bli brisen/full. Drikker man ikke så kan man tydelig vis ikke komme i form…

 

 

Hva skal til for at et julebord er vellykket?

Hva skal til for at du har hatt en fin kveld? Jeg har jo forstått at ikke alle ser på dette på samme måte, men… Er det viktig å bli så sørpe drita at man ikke husker noe? Er det en vellykket kveld/natt da? Er det å være sammen med mennesker man liker, og ha en hyggelig fest, og drikke med måte? Er det, det som skal til?

Jeg blir personlig litt forvirra hva folk mener må til for at det skal være et vellykket julebord…

For meg er et vellykket julebord, en fest med folk jeg liker. En fest for å ringe jule inn. Drikke er helt fint, men jeg mener det er helt opp til hver enkelt om man ønsker å drikke eller ikke. Det er ikke majoriteten på festen som skal ”tvinge” noen til å drikke. Det er ene og alene ditt og mitt valg om man ønsker å feste med eller uten alkoholholdig drikke.

Jeg har jo forstått at alle er ikke helt enig med meg på dette. Det er helt i orden. Jeg begynner bare å lure på hva som er poenget med et julebord om ikke alle kan bestemme hva som er best for den selv?

Noen gruer seg kanskje i lange tider i forkant av julebordet fordi man ikke er så glad i alkohol. Velger man å være edru på julebordet så kommer alle de vante spørsmålene ”hvorfor drikker du ikke?” Et svar som ”jeg klarer fint å feste uten alkohol…” Det er ikke nok. Man får da kanskje et oppfølgingsspørsmål ”kjører du? Er det derfor du ikke drikker?” Er det sånn at man kjører, så får man gjerne i svar ”ååå… så dumt at ikke du kunne være med å feste skikkelig denne gangen” Da sitter man der. Kanskje gledet seg til julebord, men det blir ikke så hyggelig for det ikke er ” sosialt akseptert” å ikke drikke. Folk syntes kanskje synd på deg fordi du ikke ”kan” drikke, og velger da å ubevisst utestenge de som ikke drikker fra drikkeleker osv. Istedenfor å fylle koppen med brus eller noe annet å inkludere alle, men i virkeligheten han man selv valgt å kjøre fordi det går helt fint å feste uten alkohol og kjøre hjem.

 

 

 

Uavhengig av hva folk velger så… Aksepter det folk velger! Alle individuelle valg er bra! Det er IKKE opp til deg hva andre velger. Konsentrer deg om deg selv og dine valg og la andre være.

Ønsker alle en flott julebordsesong <3

Kjærlighet fra Nature Heart!

 

#julebord #fest #festligheter #norge #foto #photo #natur #dilemma #jul #sammenkomst 

ROMJULEN <3

 

 

Romjulen er i full gang og alle har masse å gjøre. Jeg har selv fokusert på å ikke legge så alt for mange planer i år, men jeg vet ikke helt om jeg har klart det. Kalenderen begynner å bli full. Jeg har i år satt av mer tid til meg selv, familien og vennene mine. Misforstå meg rett, jeg har alltid satt av hele romjulen til dette formålet, men det har alltid blitt til at det blir så mange gjøremål på en og samme dag, så istedenfor at det til en hver tid er koselig så må jeg nok innrømme at det har blitt litt mye mas. Det er ene og alene min skyld, men i år har jeg gått inn for færre gjøremål per dag.

Jeg gleder meg til lange morgener foran juletreet, med en god tekopp i hånden og julekonfekten på bordet. Bare sitte der med en god bok. Ikke ha andre lyder rundt meg enn familien som vimser rundt og gjør sine ting og litt god julemusikk i bakgrunn. Det er virkelig romjul!

Selvfølgelig blir det fester og sammenkomster, men ikke mer enn en ting per dag. Jeg vet det høres ut som jeg til vanlig har holt på med noe døgnet rundt, men det har faktisk føltes sånn noen år nå.

Jeg sitter nå inne i varmen å ser ut. Det er frost på ruta og solen gir fra seg et lite glimt som speiler seg i snøen. Det er så vakkert! Jeg kan lukte kaffen som kokes nede på kjøkkenet og jeg vet at det snart er tid kake og kaffe, eller te for min del. Det blir nydelig!

 

 

Snø og snøkrystaller

Snø og sol

Snø og varme

Utsikt

Til et vakkert vann,

Sol som speiler seg i vannet, og som lager den vakreste refleksjonen av selg selv…

solen deler dette med oss

Vi som har øynene åpnet

Åpnet for det vakre

Det vakre som tilhører…

Julen

Romjulen

Oss <3

#Julen #jul #romjul #juletre #roenharsenketseg #kjærlighet #dikt #foto #photo #natur #norge #utno #smilmedhjertet

ET LITE STED LANGT VEKKE <3

Et lite sted langt vekke inne i de norske skoger kan man skimte et lite hus. Det er helt mørkt i vinduene, ingen utelamper er tent. Det ser ut som ingen er hjemme. Det er ikke mange minus grader, men tåken ligger tykt over landskapet rundt det lille huset. Det er et lite, hvitt hus rett ved vannet. Det er på mange måter mystisk, men på mange måter ikke. Det er en helt fantastisk ro som hviler over huset.

 

Jeg går sakte opp over alleen til huset. Jeg ser meg rundt, kanskje det er noen andre i nærheten, men nei. Det er helt stille, ikke en lyd. Jeg er helt elene og det er deilig! Jeg kan kjenne at jeg blir dratt med inn i et eventyr med en gang jeg lar meg forføre av det vakre lille huset! Jeg skulle ønske det var mitt. Mitt lille hus, men nei. Ikke akkurat nå, kanskje senere er det min tur til å få mitt eget hus.

I dag er det fullt av rim på alle buskene, det begynner å bli kveld. Jeg kan kjenne det stikker litt i magen. Jeg er ikke veldig glad i mørket. Kanskje jeg burde snu… Men magefølelsen min drar meg nærmere huset. Jeg har så lyst til å bare se litt nærmere på det! Det er så vakkert.

På en måte er det litt synd at et så vakkert hus skal ligge så utenfor allfarvei at det er nesten ingen som legger merke til det!

Jeg tar meg selv i å stå helt stille, og nå har jeg kommet meg helt opp i gårdsplassen. Eventyret begynner å ta slutt og jeg kan se virkeligheten skimte gjennom. Det er på tide å gå hjem.

 

 

Jeg venter enda en liten stund før jeg begynner å gå hjemover. Det er så deilig å ta inn stillheten fra det flotte huset! Vet du hva? Det er faktisk jeg som bor i det huset. Det er jeg som er å heldig å få låne plass i dette flotte huset for nå. Det flotte, fine huset, som ligger rett ved vannet…

Det er nå lys i alle vinduer, og jeg har kommet meg inn. Jeg kan kjenne varmen fra ovnen og roen fra huset! Det er en helt unik følelse. Jeg kan kjenne følelsen av lykke.

Takk, takk for at jeg får låne plass i dette flotte huset<3

 

#norge #meg #hus #vipålandet #natureheart #ekteeventyr #leve #foto #photo #livet #satspådeg #kjærlighet #takk

LYKKENS VEI TIL HJERTET MITT <3

 

 

En varme strømmer gjennom kroppen min, og finner veien til hjertet mitt! Det er en helt unik følelse. Det er akkurat som om hjertet mitt blir varmet opp, og jeg kjenner meg god og varm! Et lite smil brer seg om munnen min… Det kjennes ut som om jeg flyr… Flyr i min egen kropp og sjel! Den intense varmen roer seg litt og jeg blir sittende å puste tungt… smilet om munnen har ikke forlatt meg og jeg vet ikke helt hva som skjer, men så går det oppe for meg… Det må være lykke. Et enda større smil brer seg om munnen min og jeg forsøker å kjenne på den gode tygge varmen som fyller kroppen min. Jeg tenker meg om, og spør meg selv… Er det sånn det føles? Jeg hadde neste glemt hvor godt er å være lykkelig helt inn til margen, og hjerterota. Det er virkelig det jeg føler på nå!

Wow, så herlig! Tenk… Det er ikke så mye som skal til. Vet du… Det eneste jeg har gjort annerledes i det siste er å følge magefølelsen min, og ingen andres. Jeg har opp til flere ganger kommet i situasjoner der jeg møter på såkalte “drømme stjelere”. De som alltid vet bedre enn deg selv om deg. De som mener og tror utrolig masse om hva du gjør, men ikke gjør noe med sitt eget liv. I tillegg til å mene og syntes, så på toppen av det hele så forsøker de så hardt de kan og overbevise deg om at du ikke er egnet for dine egne drømmer og mål, men bør heller gjøre noe annet. Som selvfølgelig de vet alt om.

Før så kunne jeg finne meg selv i situasjoner der jeg ble lei meg for alt det ”drømmes stjeleren” sa. Jeg kunne begynne å revurdere det jeg hadde jobbet mot over lang tid, og ofre målet mitt til noen som var så usikker på seg selv, at de flyttet sin usikkerhet over på meg. Jeg, og meg alene lot den ”drømme stjeleren” rikke meg ut av fokus. Det er helt utrolig, men vi møter på disse alle sammen. De som ikke lytter, men mener før de vet.

I dag, så kan de bare komme! Forsøke alt de kan, men denne gangen biter dere ikke på. Jeg vet akkurat hvor jeg skal og denne gangen skal jeg ikke la meg selv falle i deres groper. Jeg skal denne gangen og for alltid høre på den som aldri svikter meg, det er meg!

 

 

Jeg sier ikke at jeg ikke er mottakelig for lærdom og kunnskap, men jeg er ikke mottakelig for ”drømme stjelere” Dere kan holde dette for dere selv. Jeg ikke klar for deres innvirkning og det kommer jeg aldri til å bli!

Så med det takker jeg dere ”drømme stjelere” for at dere har fått meg til å se at jeg lever mitt liv og ingen andres, og at jeg må høre på meg og ikke dere!

Takk!

Har du en ”drømme stjeler i ditt liv? Ta en julerengjøring og bli kvitt den! Slutt å høre på alle andre! Tro på deg selv. Du er unik og jeg heier på deg <3 !

 

#lykke #vei #hjerte #drømmestjeler #livet #deg #dinvei #magefølelse #natur #kunnskap #stolpådegselv #jegheierpådeg #varme #norge 

DRØMMER… HVA BETYR DE EGENTLIG?

 

Hver eneste natt våkner jeg av forferdelige drømmer som tar meg til de villeste ”virkeligheter”. Det begynner å bli slitsomt. Det er akkurat som om jeg er på en jorden rundt reise hver natt. Jeg er like sliten når jeg våkner som før jeg legger meg. Det er snart på tide å sove, men jeg og underbevisstheten min er ikke enige på dette punktet. Det sies at det er om natten man bearbeider de inntrykkene man tilegner seg på dagtid, men noen ganger så virker det som om jeg og underbevisstheten min har hatt helt forskjellige dager. Det er som om vi ikke befinner oss i samme univers en gang.

Hvordan kan en vanlig hverdag oppleves så dramatisk som noen av de drømmene jeg blir tatt med til. Det er helt utrolig hva man kan oppleve i løpet av an natt som i den vanlige virkelighet ville tatt en evighet. Hvor tøff man blir, hvor mye man får utrettet, og hva man er med på. Noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde tatt med meg litt ekstra av det motet jeg har i mine drømmer ut i realiteten. Det hadde vært noe det!

 

 

Natteroen tar meg med til det fremmede.

Til det uventede.

Til det magiske.

Roen senker seg ikke…

Jeg er våken

Våken i min underbevissthet

Våken nok til å utrette store ting

Våken nok til å se verden på en annen måte

Våkenheten skremmer meg

Ser jeg virkelig ikke dette til vanlig?

Vanlig, hva er egentlig vanlig?

Det er som om dette er min virkelighet…

Alt går så lett, helt til…

Bena sovner, jeg klarer ikke bevege å meg… Jeg synker.

Bakken under meg forsvinner.

Det er bare meg og ingen som kan hjelpe meg.

Hva skal jeg gjøre?

Hjelp!

Hjelp!

Kan noen høre meg?

Jeg våkner av mitt eget skrik…

Og…

Det er morgenen som kaller…

God morgen!

 

#dikt #norge #drømmer #natureheart #norway #godmorgen #virkelighet #foto #photo #realitet #uvirkelig 

ET TÅKELANDSKAP…

 

 

Jeg står der, i midten av et tåkefylt landskap. Jeg har på meg en tynn, flott turkis kjole. Håret mitt henger rett ned. Den kjølige vinden som kjærtegner de bare armene mine og de allerede røde kinnene.

Det kommer en dag for alt sier de…

I dag var dagen da jeg skulle få lov å være midtpunkt… Jeg skulle få lov å være modell! Jeg gledet meg til å se hva hun hadde planlagt og hvordan hennes kunst ville utvikle seg fra start til slutt.

Det er helt stille og stråene vaiet i vinden rett ved siden av meg. Hele omverdenen er nå sperret ute og jeg er alene, og bare tar inn det vakre tåkelandskapet. Med et varmt ullteppe rundt meg observerer jeg stråenes dans i vindens daglige rutine. Jeg ser tåken som snor seg langs vannflaten og skjuler utsikten til de vakre små øyer, bare litt lengre ute i vannet.

 

 

 

Da var tiden inne… Kameraet var stilt inn og vi var begge klare. Hun kommer å henter ullteppet og skynder seg tilbake for å få tatt de bildene hun ønsket før jeg skulle begynne å fryse så alt for ille. Det var så deilig å stå der og bare puste. Puste inn naturens tåke og min usikkerhet. Usikkerheten som hviler i det ukjente, det som ikke er mulig å få øye på enda.

Jeg befinner meg i midten av tåken, stillheten, roen og kulden. En vakker vinterdag i desember!

Takk <3

 

#tåke #foto #natur #meg #midtpunkt #kunst #norge #står #vind #vaieivinden #natureheart #stillhet #fotoshoot #tåkelandskap #tur 

HVA ER DITT BEHOV?

 

Snøen daler ned fra himmelen. Det er varmt og godt her inne. Jeg har tatt turen til Oslo, litt vekk fra naturen og inn til byen. Det er helt annerledes enn det jeg lever i akkurat nå. Utrolig deilig! Foodora på døra, mennesker overalt. Det er fortsatt lyst etter kl 16.00. Alle gatelysene våker over meg, og gir meg lys. Alle sosiale muligheter ligger rett utenfor døra. På mange måter gir det meg så masse, men på en annen måte er det fantastisk at jeg har mulighet til å ta en helgetur nå og da. Kjenne på byen… og når helgen er over reise tilbake til de dype skoger, og finne roen til å bare puste for meg igjen.

 

 

Misforstå meg rett, jeg elsker hver eneste øyeblikk jeg tilbringer med de menneskene som betyr så utrolig masse for meg, uavhengig av hvor de bor, men min hjerne fungerer best i ro. Uten all støy fra byens liv. Jeg vet selv etter å ha bodd i Oslo at etter en stund blir ikke byens liv støy, men en ro, men det tar ikke bare en helg. Så jeg trives veldig i byen, men akkurat nå er tiden inne for å bo i skogen. Jeg trenger skogen rundt meg for å få puste.

Det høres kanskje rart ut, men sånn er det akkurat nå for meg. Jeg liker stillheten i meg selv. Det er ikke ensomhet, det er jeg som har valgt å være i meg. Det er faktisk ikke stille i det heletatt. Så mange ideer, muligheter, og alle kreativitet som skapes hver dag som jeg forsøker å utvikle videre. Det er utrolig spennende! Jeg kan endelig kjenne på en boltrende lykken i kroppen hver morgen når jeg våkner! Fantastisk!

 

 

Hvordan vi føler, hvordan vi tenker og hvor forskjellige vi er, men samtidig så like. Vi er alle mennesker, med forskjellige behov. Akkurat nå er mitt behov, ro og skog.

Hva er ditt behov?

Det ar alltid så gøy å høre hvor andre befinner seg. Inspirasjon som kan få meg til neste steg i mitt liv. Håper noe av det jeg deler kan hjelpe noen av dere på rett vei for nettopp deg. Jeg ønsker alle dere en fantastisk masse kjærlighet på veien mot deg, ditt og din fremgang!

Jeg heier på deg! <3 Du er unik! Stol på deg!

Klem<3

 

#natur #by #norge #foto #unik #natureheart #heierpådeg #motivasjon #luksus #minimalt #bygd #puste #meg #jente #gutt #pepperkake #pepperkakehus

DE ELDRE, VAKRE, VISE!

 

 

 

Alt dere eldre vet, har erfart og har kunnskap om. Det er virkelig utrolig! Jeg er så utrolig imponert over hva dere har fått til, hva dere har vært igjennom, hva dere holdere på med nå og hva dere har planer om. Dere er fantastiske!

Flere av dere er kanskje slitne nå etter et langt liv, men tenk på alt dere har fått utrettet! Dere sitter med en helt annen forståelse av verden enn hva vi unge gjør. Nå spør jeg alle dere der ute som fortsatt har deres besteforeldre eller oldeforeldre. Har dere noen gang tatt dere tid til å lytte til det de eldre har å fortelle om det vi i dag kaller gamledager? Har dere noen gang tatt til dere det de forteller?

Dere som har allerede tatt dere tiden til å lytte til de eldre, har dere tenkt på hvor mye de setter pris på som ikke vi engang legger merke til? Har dere tenkt på hvor takknemlig de eldre er, og i de fleste tilfeller hvor ydmyke de er. Selv om dette kan vises på en snodig måte til tider. Det er det jeg tror kalles “Tough love” selv om vi ikke alltid liker det, så er det ment godt! I hvert fall velger jeg å tro det!

Så til alle de historiene som vi kanskje syntes er litt urealistiske, men er den harde virkelighet. Da sikter jeg til fraser som “Vi hadde flere mil å gå til skolen”, eller “Mitt yrke var potetpeller, og gårdsgutt”, eller “Vi fikk aldri velge hva vi skulle spise”. Disse frasene kan for noen av oss virke helt uvirkelig, men desto mer jeg lytter til hva de eldre har å si, desto mer gir det mening. Det var andre kår enn hva vi i Milleniums generasjonen noen gang kan forestille oss.

Mens jeg sitter å lytter på historie etter historie om alt de fant på, hvor hardt de hadde det, men hvor morsomt de hadde det så tenker jeg på hvor mange av oss i dag som hadde klart det de klarte. Med det mener jeg å leve på den måten de levde. Om vi i dag hadde blitt plassert i deres “verden”. Jeg tror personlig at det ville vært fåtall av oss som hadde fått det til.

Tenk… Hvordan skulle vi klart oss uten Google? Da måtte vi faktisk hatt kunnskapen lagret i hodet! Bare det hadde vært en enorm omveltning for mange av oss.

 

 

 

Jeg kjenner jeg er så utrolig takknemlig for det dere alle har gjort for oss. Hvordan dere har klart å bygge landet vårt som vi nå skal ta over å bære videre. Jeg forstår virkelig at det er vanskelig å sitte på sidelinjen å se på alt det vi gjør som dere aldri ville gjort på samme måte. Jeg forstår det, men jeg håper også at dere klarer å se at det ikke nødvendigvis er alle våre løsninger som er så ille.

Jeg håper at vi i Milleniums generasjonen tar til oss all den kunnskapen dere eldre har å dele med oss, og at i nytter den fullt ut, fordi dere er vise, unike og fantastisk mennesker og dere har gjort, og gjør en fantastisk jobb!

Så ufattelig takknemlig, takk! <3

 

#besteforeldre #bestefar #mormor #norge #tradisjon #tanorgevidere #utvikling #historie #takknemlig #lærdom #lytte #fortellinger #gamledager