DA VAR SETERLIVET OVER…

 

 

Sommeren… Hvor ble den av? Jeg er nå tilbake i leiligheten min og tenker på hvor fort sommeren i år bare fløy forbi. Jeg sitter å tenker tilbake på de vakre stundene, der jeg fikk lov til å sitte alene sammen med jentene mine ute på beite og kjenne vinden i håret og solen i ansiktet! En vakker tid, en slitsom tid, men vakker!

Alle stundene jeg lo, gråt og skrek! Dere aksepterte alt! Dere er så vakre! Jeg kommer til å savne å sitte sammen med dere hver dag, og småprate. Jeg som kunne snakke med dere om alt! Uansett hva jeg sa til dere var dere alltid der for meg klar for å gi meg en real rygg massasje, eller gi meg kos i ansiktet så jeg følte jeg spiste hår i mange dager etterpå. Jeg er så uendelig takknemlig for at dere er dere og at jeg har fått lov til å tilbringe tid med dere i snart 1,5 år.

 

 

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle kunne se forskjell på 200 geit, jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli så glad i dere, men der tok jeg feil! Dere har alle deres personlighet som gjør at jeg klarer å skille dere! Jeg får ikke sagt det nok… Dere er virkelig unike!

I går var dagen da vi flyttet ned på gården og dere startet protesten tidlig på dagen. Dere skrek over lengre tid fordi dere ville ut i naturen, men jeg kunne ikke slippe dere ut fordi vi skulle reise. Det visste jo selvfølgelig ikke dere, så dere fortsatte protesten! Da lastebilen endelig kom gikk dere så fint på rad og rekke som om dere aldri hadde gjort noe annet! Dere er flinke dere! <3

Nå i dag tror jeg realiteten og hverdagen traff dere litt for hardt og brått. Konstant skriking etter mer fôr, også har jeg følelsen av at dere klager over at dere må være inne i fjøset hele tiden istedenfor å være fri som fuglen. Det skjønner jeg veldig godt!

 

 

 

Jeg sitter midt i gangen der jeg legger ut mat, og koser med dere! “De vakre jentene mine” <3 Jeg legger armen rundt dere og legger kinnet mitt inntil kinnet deres i tur og orden, og visker dere i øret…

Det er ikke lenge til neste år! <3

Takk for i år!

 

#seterliv #stølsliv #gård #geit #bebigeit #natur #takknemlig #landskap #samtaler #venner #jentenemine #elsker #norge 

 

PERFEKT FOR SAMFUNNET ELLER DEG SELV?

 

 

 

Når roen senker seg, men verden rundt meg er et eneste stort kaos.

– Hva skal du bli når du blir “stor”? Sier de…

– Hva jobber du med?

– Hvilken utdannelse har du?

– Hvor gammel er du?

Alt skal være på stell til en hver tid! Det er veldig få som bryr seg om noe annet enn de materialistiske rammene som verden setter opp for oss.

JANTELOVEN…

Det er lov å være annerledes sier de, men NEI… Gjør jeg ikke det samfunnet ønsker jeg skal gjøre, er jeg annerledes, rar, ikke suksessfull, ikke lykkelig… Hvem vet vel hva jeg er annet enn jeg? Lykke er så mangt, mål her i livet er forskjellig fra person til person. Alle kan ikke være suksessfulle i det materialistiske univers! Ikke alle vil det heller!

Alt er mer enn bra nok så lange den som lever med det ønsker å ha det slik. Mye eller lite penger? Populær eller ikke?

Hvem bestemmer egentlig hva som er best?

Det er vi i dette samfunnet som lager rammer og forventninger om det PERFEKTE liv… Ikke perfekt for den som lever livet, men for SAMFUNNET!

Ønsker du å være perfekt med DINE EGNE rammer og krav, eller SAMFUNNETS?

 

 

 

 

#perfekt #ikkeperfekt #samfunnet #krav #spørsmål #sosialtpress #værdegselv #mål #drømmer #meg #shoutout 

 

 

EN SØNDAG MORGEN <3

 

Det er søndag morgen, et vakkert sollys skinner inn gjennom vinduet mitt på soverommet. Jeg kan ikke tro at tre dager med “fri” allerede er over og jeg skal hjem igjen… Jeg setter på meg klær, ser ut vinduet og nyter solen som treffer ansiktet mitt… Det er noen skyer på himmelen, men ikke mange. Jeg lager meg en kopp te og tar med meg et kakestykke ut på plenen.

Jeg har lagt telefonen min igjen inne, og kjenner med en gang at jeg klarer og slappe av på en annen måte. Det er ingenting som kan mase på meg. Ingen som kan forstyrre roen som skapes rundt meg, og i meg. Bladene på trærne begynner og skifte farge. Høsten har ikke kommet for fullt, men det er ikke lenge til! De vakre fargene, stemningen og lyset som bare oppstår om høsten. Det er unikt! Bena mine er godt planta i gresset, og jeg kan kjenne de små gress stråene som kiler meg under føttene… Helt herlig!

 

 

 

 Jeg kjenner en enorm takknemlighet for at alle årstidene våre er forskjellige og at de skaper en endring i hverdagen vår som vi blir nødt for å forholde oss til. Slik at vi slipper å ha en og samme rutine året rundt. Med endringer fra naturen kommer blant annet nye innspill, nye temperaturer og nye utfordringer. Noe som gjør at vi blir nødt for å tenke gjennom vår hverdag på nytt, og tilpasse oss dette! Noen av oss vil få mulighetene til å se noe nytt, mens noen av oss liker det gamle vante. Vi gjør det samme som i fjor for det fungerte da, og har alltid fungert.

Tenker vi slik som vi alltid har gjort mener jeg at vi setter hjernen vår på autopilot og lar erfaringene ta helt overhånd og vi tenker ikke på nytt. Kanskje dette året at vi kunne gjort noe annerledes slik at hverdagen vår hadde blitt mer effektiv, slik at vi hadde eksempelvis fått mer tid. Dessverre er det ikke alle som tenker slik. Det er lett og kjøre seg fast i det gamle vante og bli der fordi det er komfortabelt. Det skjønner jeg! Endring kan være skummelt, men i de fleste tilfeller ender det opp med det bedre fordi vi tenkt oss om en gang til og forbedret situasjonen!

 

 

 

Kanskje flere vil se det vakre denne tiden har å tilby oss, om de kobler ut autopilot og begynner å tenke <3

Sollyset som skinner meg i ansiktet, den varme te koppen og friheten av ingen påvirkninger, mens jeg fryder meg over naturens endringer, skapte den perfekte søndag morgningen for meg!

Takk <3 

 

#frihet #ingentelefon #naturen #natureheart #norge #høst #endring #detgamlevandte #te #meg #utno #vakkert #utsikt 

JEG SAVNER DEG!

 

 

 

Du er fantastisk! Hvordan du ser meg som person. Hvordan du stiller opp for meg i en hver situasjon uansett hvordan ting ender, er du der! Du er elskverdig og kjærlig. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deg! Vi hjelper hverandre… Vi ringer når avstanden er for stor: Mange timer kan gå forbi uten at vi ser på klokka. Vi planlegger hvordan vi skal få sett hverandre neste gang!

 

Jeg kan ikke vente til neste gang!

 

Neste gang jeg ser smilet ditt, som gjør dagen min! Neste gang vi klemmer hverandre mens vi lager en pipende skrikelyd fordi all gleden av og se hverandre må komme ut på en eller annen måte! Du er unik og verdifull! Måten du møter mennesker og aksepterer de for dem de er. Hvordan du alltid finner en løsning på de vanskeligste tingene. Hvordan du alltid ønsker alle alt godt, selv om det ikke er så lett av og til!

Det er lenge siden jeg har sett deg nå, det er lenge siden vi har ringt hverandre og jeg håper hver dag at du skal ringe så jeg bare kan høre stemmen din og vite at du er der. At du ikke har forlatt meg, eller deg selv.

 

 

 

DU er vakker DU!

DU er unik!

DU er hjelpsom!

DU er latter som forlenger livet!

DU er fantastisk!

DU er DU og jeg savner DEG!

 

Det vakre smilet ditt og latteren din! De seriøse samtalene, diskusjonene om verdensproblemer! I hvert fall det vi mener er vert og diskutere!

Jeg ønsker å støtte deg fordi DU er nettopp DU! Du er en av mine faste holdepunkt her i livet, og nå… Trenger du meg… Jeg ønsker å være der for deg, men hvordan?

Jeg vil bare si!

 

JEG ELSKER DEG!

 

#elske #norge #bestevenn #hvanå #fantastisk #vakker #unik #levende #livet #utfordringer #verdifull #jegtrengerdeg

HELOMVENDING PÅ BARE ETT SEKUND!

 

Jeg vet ikke hvor jeg skal starte… Tanken på hvor vi befinner oss, hvor vi skal og hva vi gjør akkurat nå er surrealistisk. På bare et blunk kan alt bli snudd på hodet. Ingen vet hva som skal skje i neste sekund. Hva som skjer i morgen, neste uke eller neste år… Hvem kan egentlig planlegge fremtiden. INGEN! Men… Vi alle gjør det. Jeg tror det er fåtall av oss som tenker på hva som kan være konsekvensene av hva man gjør i et sekund, og hvordan dette kan påvirke neste sekund.

 

 

 

Jeg er glad og takknemlig for at vi IKKE vet. At det IKKE går an å planlegge annet enn å anta. Jeg er glad for at det er kun nuet vi har “kontroll” over, og ingenting annet. Hvordan hadde verden sett ut om vi hadde visst hva som skulle skje, eksakt hva man skulle gjøre og hvor man skulle være om 10 år. Hvor ble det av spenningen? Kanskje vi ikke hadde trengt ordet spenning i det hele tatt fordi den følelsen ville ikke vært mulig å oppdrive fordi vi visste alt!

Jeg er takknemlig for at livet er nettopp slik… UFORUTSIGBART! Jeg ønsker meg ingenting annet. Det er flere ganger vi kan si til hverandre “hadde vi bare visst…” Så hadde ting/situasjoner vært enklere.

 

 

 

Det er på tide å våkne opp folkens… Livet er IKKE enkelt, vi alle strever med noe. Noen verre enn andre, men vi har alle NOE…

Uavhengig hva det er forsøk å fokuser på det positive, om du må snu situasjonen på hodet for å se hva godt du eller noen andre fikk ut av situasjonen så gjør det!

Positiviteten vil lyse gjennom en hver situasjon og hjelpe oss gjennom hva enn vi måtte møte på.

Så selv om livet ikke er “enkelt” så gjør det beste ut av hva du har!

Ønsker alle der ute alt godt! <3

 

#livsspørsmål #nuet #livet #spørsmål #utfordringer #herognå #norge #verden #sekund #endring #glede #nyte

 

MITT VESLE HUS

 

Et hus langt, langt der borte… Hvor? Nei, du kan ikke se det herifra, men sakte men sikkert beveger jeg meg nærmere og nærmere! Jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta, men det får ta den tiden det trenger. Det lille huset som stråler av god energi, og ønsker en hver ensete godhjertet sjel velkommen.

 

 

 

Et lite hus i det fjerne med okergule vegger og hvite karmer. Et lite inngangsparti laget av gamle vinduer, og masse grønne planter, ligger huset fredelig like ved vannet. Da jeg ser ned på det føler jeg meg allerede velkommen. Jeg stiger inn i inngangspartiet, hvor det står en liten tre krakk med et geiteskinn på. Ved siden av den står det et lite bord med en hvit heklet duk og vakre markblomster som gir ekstra lys i det vesle rommet.

Videre innover i huset er liten stue med en god Chesterfield og masse blomster, men viktigst av alt jeg ser ingen TV! Det er helt magisk. Ingen støy, bare ro! I alle vinduskarmene kan jeg se alskens urter. Jeg kjenner jeg liker meg her, mer og mer for hvert sekund. Jeg elsker “mitt” vesle hus!

 

 

 

I huset er det tre soverom, et bad og et kjøkken, som står i stil med stuen og inngangspartiet. Jeg kjenner meg hjemme her. Akkurat som om jeg har bodd her hele livet mitt.

Jeg kan se deg i det fjerne, mitt vesle hus som en gang skal bli mitt!

Jeg kan ikke vente… Jeg elsker deg allerede!

MITT VESLE HUS <3

 

#hus #mitt #kjærlighet #natur #urter #velkommen #positivitet #vann #snart #norge #natureheart

SATSE ALT PÅ ETT KORT?

 

 

 

Noen dager har gått, og jeg holder på å samle tankene mine, eller kortstokken min som jeg sier til meg selv av og til. Jeg har 52 kort, og de må samles for at jeg skal ha et fullt dekk, men hvordan handler jeg når jeg ikke klarer og samle alle kortene? Ikke vet jeg…

Alle kortene ligger spredt utover gulvet, og et mangler… Etter en stund har jeg fått sett gjennom kortene, og jeg finner ut at det er hjerter ess som mangler. Det er et utrolig bra kort, og i livets spill for meg akkurat nå ville det ha trumfet alt!

Hva skal jeg gjøre?

Noen ganger føler jeg det nettopp sånn! Jeg har spilt alle kortene mine bortsett fra ett, og noen ganger som i dette tilfellet er det et veldig bra kort jeg sitter igjen med, og da gjelder det å bruke det riktig! Hva er neste steg? Tørr jeg å satse alt jeg har på ett kort? Tørr jeg å vinne? Tørr jeg å tape?

 

 

 

Disse spørsmålene surrer rundt i hodet mitt, men jeg kommer ikke frem til et svar!

I dette tilfellet har jeg hjerter ess…

Et veldig godt kort…

Det gjenstår bare å tørre å satse!

Jeg har virkelig ingenting å tape, og for å vinne må jeg satse… Dette er livet mitt! Lev nå!

Så jeg bestemmer meg… for Å satse…

ALT PÅ ETT KORT<3

 

#ettkort #norge #tanker #vinne #tape #natur #satse #hjerteress #høst #geit 

DE FØRSTE ORDENE <3

 

 

 

En liten gutt løper rundt på tunet og leiter etter den fineste steinen. Han har knapt lært å snakke, men “kaste” er et av ordene han har lært seg. Han plukker opp hver enkelt stein og studerer de nøye, for så at han roper ut “kaste” også flyr steinen av gåre. Han er helt i sin egen verden, bare han og gleden av all steinen det er å finne!

Han er lys i håret med enda lysere striper etter sola, møkk i ansiktet og et stort smil som strekker seg over ansiktet hans… Han er nydelig!

Etter hvert som jeg sitter å ser på han tenker jeg på hvor heldig han er som får lov til å vokse opp i naturens frihet. Han kan løpe hvor han vil og bare være i ett med naturen. Han trenger ikke tilpasse seg byens kjas og mas, men isteden være i naturens ro.

 

 

 

Den lille gutten stopper opp i ny og ne og bare smiler… Smiler ut i intet, og forventer ikke et tilbake. Fra sidelinjen her jeg sitter ser det ut som har sender kjærlighet ut i universet for at en dag skal det komme tilbake når han trenger det mest!

kjærlighet <3

 

#gutt #natur #norge #mittnorge #utno #natur #natureheart #kjærlighet #førsteord #kaste 

 

DET PERFEKTE STEDET!

 

Jeg stoppet bilen og gikk ut. Det jeg kunne se var en lang grusvei, som ble sperret av en bom. Alle lydene som hører sommeren til var til stedet, og det lurte meg… Varmen, fargene og friheten… Veien gikk videre oppover mot fjellet, men etter bare en liten stund skulle det vise seg at jeg skulle rett ned i skogen.

 

 

 

Jeg kunne ikke se noe fra veien, men det tok ikke mange meterne inn i skogen før jeg kunne høre et fossefall. Det som ventet meg var det flotteste stedet jeg har sett på lenge! Det var en stor kulp med fjellvann som var innrammet med bratte fjellvegger på ene siden og stein på andre siden.

Vi fant fort ut at det var varmt nok i lufta til et bad. Jeg klatret nedover fjellet og satte meg ned for å kjenne på vannet, men det skulle jeg ikke gjort! Det var så kaldt at det beste hadde kanskje vært og bare lagt på svøm uten å kjent, fordi vannet var iskaldt! Det var så kaldt at når jeg satt med bena i vannet en liten stund, kunne jeg kjenne en prikkende følelse i bena. Det var virkelig kaldt!

 

 

 

Det tok litt tid så bestemte jeg meg for å hoppe uti, og det gjorde jeg…  Det var så kaldt at jeg kjente allerede da jeg var under vann at jeg kom til å gispe etter luft, og det var nettopp det som skjedde. Jeg kom meg nesten ikke opp alene fordi det kjentes ut som om hele kroppen min hadde stivnet!

 

 

 

Med en gang jeg hadde kommet meg opp var det ikke så ille likevel, etter noen flere hopp uti vannet satt vi oss til å soltørke. Det var helt herlig! Sola varmet og det gikk plutselig opp for oss at det var midten av august så at det var kaldt i vannet var ikke så rart!

En helt perfekt start på en helt perfekt dag!

TAKKET VÆRE DEG<3 

 

#takk #natur #norge #mittnorge #bade #august #kaldt #elsk #frihet #utno #deg

NATURENS INDIANER TROMME <3

 

 

Det begynner å bli mørkt ute, og det regner… Regner så utrolig masse! Jeg sitter inne og kan høre veggene slite på grunn av den kraftige vinden. Regnet trommer på ruten en kraftig sang som minner meg om noen som spiller på en stor indianer tromme. Den følelsen når noen begynner å tromme forsiktig, små yndige lyder, for så at det utvikler seg til å bli en kraftig sang som får hjertet mitt til å vibrere! Det er slik jeg føler det med regnet. Man kan høre det komme, som duskregn, og ende i strie strømmer som renner langs rutene.

 

 

Jeg sitter inne på en krakk, rett ved vinduet og ser ut, og tenker “Så heldig jeg er som har et sted å gå inn så jeg slipper å bli bløt og kald” Jeg kjenner meg enda mer heldig da jeg kan kjenne varmen kommer krypende fra ovnen som står midt på gulvet i det vesle huset. Det er ikke innlagt elektrisitet, så mørket begynner å ta rommet. Jeg finner frem fyrstikker og tenner først ett lys, men ender med en hel haug. Rommet er plutselig varmt, og jeg kan kjenne roen i kroppen senke seg mens moder jords indianer tromme fortsetter og kapre hjertet mitt.

Jeg sitter nå alene på benken min inntil vinduet og lukker øynene… Hører på den vakre trommen spille en dramatisk sang, og jeg kan igjen kjenne takknemligheten bre seg i kroppen ved tanken på hvor heldig jeg er som kjenner bevegelsen av moder jords tromme!

 

 

Takk for en nydelig opplevelse! <3

#natur #natureheart #norge #tromme #regn #indianertromme #følelse #kjenne # utno #varme #takknemlighet #høstfølelse